1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İSRAİL’LE MÜŞTEREK TATBİKAT YAPTILAR
İSRAİL’LE MÜŞTEREK TATBİKAT YAPTILAR

İSRAİL’LE MÜŞTEREK TATBİKAT YAPTILAR

LİMASOL AÇIKLARINDA 200 MİL KARELİK ALANDA ARAMA KURTARMA VE PETROL SIZINTISININ TEMİZLENMESİ PROSEDÜRLERİ DENENDİ

A+A-

Güney Kıbrıs ile İsrail silahlı kuvvetleri tarafından dün Limasol açıklarında, ticari bir geminin makine dairesinde patlama meydana gelmesiyle oluşan ve onlarca kişinin yaralandığı deniz kazasının canlandırıldığı arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi.

Simerini İsrail’e ait 5 savaş (devriye) gemisi, Rum Liman ve Liman Polisi’ne ait devriye gemileri, Larnaka Sivil Savunma Teşkilatı sağlık ekipleri, Larnaka ve Limasol hastanelerinin iştirak ettiği tatbikatın sevk ve idaresinin, Larnaka’daki “Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi”nde (AKKM) İsrail’in Güney Kıbrıs Büyükelçisi Michael Hariri’nin de hazır bulunduğu karma kurmaylık tarafından yapıldığını yazdı.

Gazeteye göre günübirlik tatbikat sonrasında Rum Savunma Bakanlığı tarafından yapılan tatbikatta canlandırılan senaryo ile ilgi açıklamada Larnaka’daki “AKKM”nin operasyon sorumlusu olarak Rum yönetimine ait bütün ilgilileri oluşturulan kriz masasında topladığı belirtildi. Ciddi deniz kazasında çok sayıda yaralı ve kayıp (Dummy’s sanal kazazedeler canlandırıldı) olması nedeniyle Hayfa’daki RCC’dan yardım istendiği, İsrail’in bu çağrıya 5 savaş gemisiyle cevap verdiği eklendi. Seferber edilen bütün imkânlar, belirlenen 200 mil kare çapındaki alan içerisinde arama kurtarma faaliyeti gerçekleştirilen tatbikat kapsamında, iki saat içerisinde bütün yaralıların 4 helikopterle Limasol ve Larnaka hastanelerine taşındığı ve kayıpların bunduğu kaydedildi.

Politis’in “Kıbrıs-İsrail Tatbikatı Tamamlandı” başlıklı haberinde canlandırılan senaryo aktarılırken tatbikata katılan yüzer ve uçar imkânlar; İsrail Deniz Kuvvetleri’ne bağlı 5 birim (devriye) RMMO ve Rum polisine ait 4 adet Agusta Westland (AW 139) ve Bell 142 tipi helikopter, Rum Liman ve Deniz Polisine ait üç devriye gemisi olarak sıralandı.

Fileleftheros “İsrail Kuvvetleri İle Çok Yönlü Tatbikat... Senaryo Deniz Kazası, Kayıpların Saptanması, Kirlenmeyle Mücadele İçerdi” başlıklı haberinde Larnaka’daki “AKKM”nde  kurulan Kriz Masası’nın Güney Kıbrıs’ın “NEARHOS” isimli ulusal planı uyarınca oluşturulduğunu kaydetti ve yaralıların tahliyesi ve kayıpların bulunması bölümünün tamamlanmasının ardından kaza nedeniyle denize sızan petrolün temizlenmesi prosedürlerinin de denendiğini yazdı.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.