1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. İSTANBUL ALARMDA!
İSTANBUL ALARMDA!

İSTANBUL ALARMDA!

İstanbul alarmda!

A+A-

İstanbul'da sağanak yağış ve fırtına kent genelinde hayatı olumsuz etkiledi.  Sağanak yağış etkisini ilk Beylikdüzü ve Avcılar'da gösterdi. Uzmanlar, birçok ilçede sel baskınlarına karşı uyardı.

Anadolu yakasında ise yer yer dolu yağdığı görüldü. İstanbul'un bazı bölgelerinde elektrik kesintileri meydana geldi. Yağışın aralıklarla yarın akşam saatlerine kadar süreceği ve barajlara 15 günlük su bırakacağı bildirildi.

METEROLOJİ'DEN YENİ UYARI

Meteoroloji'den yeni yapılan açıklamada Marmara'da halen devam eden gök gürültülü sağanak yağışların bölgenin kuzey ve doğusunda (İstanbul, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Kırklareli'nin doğusu ve Balıkesir'in kuzeyi) yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (lokal dolu, sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi. 


METEROLOJİDEN ANKARA UYARISI

Meteoroloji ayrıca Ankara ve çevresindeki illerde  beklenen kuvvetli yağış nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı uyardı.

İSTANBUL'DA HAYAT FELÇ OLDU

Üsküdar'da rögarların tıkanması nedeniyle bazı caddelerde su birikintileri oluştu. Sahil yolunda ise rögarlarda taşkınlar meydana geldi. Su birikintileri, yayalar ve araçlara zor anlar yaşattı. Vatandaşlar, otobüs durakları, binaların girişleri ve iş yerlerine sığınarak yağmurdan korunmaya çalıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, kenti öğle saatlerinde etkisi altına alan gök gürültülü sağanak yağış, saat 14.00 sıralarında Anadolu yakasına geçiş yaptı.

Trakya bölgesinden giriş yapan yağış, Büyükçekmece, Avcılar, Küçükçekmece, Başakşehir, Bakırköy, Bağcılar ve Bahçelievler'de etkili oldu. Yağışlar daha sonra Tuzla bölgesinde de gök gürültülü yağış ve dolu olarak görüldü. Yağış saat 15.30 civarında İstanbul'un tüm sahilinde etkili oldu. İstanbul genelinde 10 dakikada metrekareye 7-25 kilogram yağış düştü.

BELEDİYE ALARMDA

Büyükşehir belediyesi ekipleri, itfaiye, AKOM, İSKİ, ATIK Müdürlüğü ekipleri kritik noktalarda hazır bekletiliyor.

İŞTE EN RİSKLİ İLÇELER 

AKOM'dan yapılan açıklamada, "Yağışlar Büyükçekmece, Küçükçekmece, Avcılar, Beylikdüzü ve Silivri'nin batı kesimleri ila Zeytinburnu ilçelerimizde kuvvetli şekilde etkili olacak. İlerleyen saatlerde ise tüm İstanbul genelinde etkili olması bekleniyor. Ekipler gece sabaha karşı kanal temizlik çalışmaları yaptı. Yağmurun başlaması ile birlikte muhtemel riskli bölgelerde itfaiye, AKOM, İSKİ, Atık Müdürlüğü ekipleri kritik noktalarda hazır bekletiliyor" denildi.

E-5'TE 6 ARAÇ BİRBİRİNE GİRDİ!

Havanın kararmasıyla sokak lambalarının yandığı kentte, trafikteki araçlar da farları açık seyahat ediyor. Küçükçekmece E5 karayolunda sağanaktan dolayı yaklaşık 6 aracın karıştığı hasarlı zincirleme trafik kazası meydana geldi. Avcılar'da bazı rögarlarda aşırı yağmur nedeniyle taşkınlar meydana geldi. Su birikintilerinden dolayı araçlar yol almakta zorlanırken, trafik oldukça ağır ilerliyor. Yağmura hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar, köprü ve saçak altlarına sığınarak yağmurdan korunmaya çalışıyor.

İZMİR'DE SEL CAN ALDI!

BU UÇAK SEFERLERİ İPTAL

THY, İstanbul'u öğleden sonra etkisi altına alan şiddetli yağış nedeniyle karşılıklı olarak 64 seferi iptal etti. Olumsuz hava koşulları nedeniyle, THY'nin iç hatlarda İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya dışındaki tüm seferleri iptal edildi. Dış hatlarda ise iptal edilen sefer yok. Hava şartlarının normale dönmesi durumunda seferlerin yapılmaya başlanacağı öğrenildi.

BAYRAMPAŞA METRO İSTASYONU SULAR ALTINDA KALDI

İstanbul'un birçok semtini etkisi altın alan sağanak yağış Bayrampaşa çevresinde de hayatı felç etti. Göle dönen bazı caddelerde araçlar ilerleyemezken, sular altında kalan alt geçitler araçların geçişine kapatılarak belediye ekipleri tarafından su tahliye çalışması başlatıldı. Sel sularının cadde ortasına sürüklediği çöp konteynerleri belediye ekipleri tarafından kaldırıldı. Çok sayıda ev ve iş yeri gibi Bayrampaşa Metro İstasyonu da sular altında kalınca ulaşıma kapatıldı. 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.