1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İSTANBUL-ERCAN SEFERİNDE 5000 FEET'TE KORKU DOLU ANLAR
İSTANBUL-ERCAN SEFERİNDE 5000 FEET'TE KORKU DOLU ANLAR

İSTANBUL-ERCAN SEFERİNDE 5000 FEET'TE KORKU DOLU ANLAR

Doludan hasar gören uçak kalktığı alana geri döndü

A+A-

ATLASGLOBAL Hava Yollarının İstanbul-Ercan seferini yapan yolcu uçağı Atatürk Havalimanıdan kalkışından kısa bir süre sonra doluya yakalandı. Yağan dolu yağışı nedeniyle uçağın kokpit camları çatlarken, Radom olarak adlandırılan burun kısmı hasar gördü.

101.jpg

İstanbul-Ercan seferini yapmak üzere Atatürk Havalimanından havalanan Airbus A320 tipi uçak kalkışından kısa bir süre sonra 5 bin feette dolu yağışına yakalandı. Yağış nedeniyle uçağın ön kokpit camları çatladı. Bunun üzerine Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi ile irtibata geçen pilot geri dönüş için izin istedi. Dolu yağışına yakalanan uçak Atatürk Havalimanına iniş yaparken, uçakta Radom olarak adlandırılan burun kısmında ciddi hasar meydana geldi. Dolu yağışına giren kokpit camları çatlayan uçağın pilotu taksi yolunda yandaki camlara bakarak ilerledi.

102.jpg

Uçakta bulunan 121 yolcu başka bir uçakla Ercan'a gönderilecek.

UÇAKLAR İNEMEDİ

İstanbul’da etkili olan şiddetli yağış nedeniyle Atatürk Havalimanı’na inemeyen Türk Hava Yolları’nın 13 uçağı başka meydanlara yönlendirildi.

İstanbul’da akşam saatlerinde etkili olan şiddetli sağanak yağış, hava ulaşımını olumsuz yönde etkiledi. Atatürk Havalimanı’na iniş yapmak isteyen uçaklar havada tur atmak zorunda kalırken, kalkış yapmak isteyen uçaklar da bir süre kalkış için onay bekledi.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.