1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. İstanbul seçimleri iptal edildi
İstanbul seçimleri iptal edildi

İstanbul seçimleri iptal edildi

YSK’dan çok tartışılacak karar!

A+A-

AKP ve MHP'nin itirazlarını değerlendiren YSK kararını verdi. AKP'nin YSK temsilcisi İstanbul'da seçimlerin yenileneceğini açıkladı. İptal kararının YSK Başkanı Sadi Güven'in de ret oyuna rağmen 7'ye karşı 4 oyla alındığı belirtildi. Seçimlerin 7 Temmuz'da yapılacağı ifade edildi.

YSK’dan İstanbul seçimleri için çok tartışılacak bir karar çıktı. AKP’nin YSK temsilcisi Recep Özel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada seçimlerin iptal edildiğini duyurdu. Özel, mesajında, “İstanbul seçimleri yenileniyor. Hayırlı olsun…” ifadelerini kullandı.

MHP Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi Kürşat Türker Ercan da Twitter hesabında “Yüksek Seçim Kurulu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Seçimleri için AK Parti’nin yapmış olduğu olağanüstü itirazı oy çokluğu ile kabul etti. İstanbul’da seçimler yenileniyor” dedi. Ercan, “MHP Maltepe itirazları ile Büyükçekmece itirazlarının görüşülmesine devam edilecek” diye de yazdı.

CHP’DEN OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI

İptal kararının YSK Başkanı Sadi Güven’in de ret oyuna rağmen 7’ye karşı 4 oyla alındığı belirtildi. Alınan kararın ardından CHP MYK’sı olağanüstü toplandı.

Yenilenecek İstanbul seçimlerinin tarihi belli oldu

Yenilenecek İstanbul seçimlerinin tarihi belli oldu. İstanbullu 23 Haziran 2019 tarihinde yeniden sandık başına gidecek.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.