1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. İSTANBUL VALİSİ: "GEZİ PARKI'NA MÜDAHALE EDİLMEYECEK"
İSTANBUL VALİSİ: "GEZİ PARKI'NA MÜDAHALE EDİLMEYECEK"

İSTANBUL VALİSİ: "GEZİ PARKI'NA MÜDAHALE EDİLMEYECEK"

TAKSİM GEZİ PARKI'NDAKİ OLAYLAR

A+A-

İSTANBUL VALİSİ MUTLU: "ÇALIŞMANIN HEDEFİ, TAKSİM MEYDANI'NA ÇIKILDIĞI ANDAN İTİBAREN KAMUOYU İLE NET BİR ŞEKİLDE PAYLAŞILMIŞ, HEDEFLERİ, SINIRLARI VE KAPSAMI DOĞRULTUSUNDA DETAYLI BİLGİ KAMUOYUNA DETAYLI BİR ŞEKİLDE PAYLAŞILMIŞTIR"

"BU PAYLAŞIMLARDA İFADE EDİLDİĞİ GİBİ KESİNLİKLE GEZİ PARKI İLE İLGİLİ ORADA BULUNAN İNSANLARA, GENÇLERE YÖNELİK HERHANGİ BİR MÜDAHALENİN OLMAYACAĞI, KEZA BU MÜDAHALE KAPSAMINDA, TAKSİM'E YÖNELİK DE HERHANGİ BİR MÜDAHALE YAKLAŞIMI İÇİNDE BULUNMADIĞIMIZI İFADE ETTİK VE BU ÇERÇEVEDE ŞU ANA KADAR GAYRETLERİMİZİ YOĞUN BİR ŞEKİLDE SÜRDÜRDÜK"

"BU MARJİNAL GRUPLARIN ŞU AN İTİBARİYLE AMAÇLAMIŞ OLDUKLARI DAHA BÜYÜK ÇAPTA ÇATIŞMA YARATMA ORTAMINA FIRSAT VERİLMEDİ. ŞU ANDA TAKSİM MEYDANI VE ÇEVRESİNDE, SAKİN BİR BEKLEYİŞ İÇERİSİNDE KONTROLLÜ DURUŞUMUZU MUHAFAZA EDİYORUZ"

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, bu sabah yapılan çalışmanın hedefinin, Taksim Meydanı'na çıkıldığı andan itibaren kamuoyu ile net bir şekilde paylaşıldığını belirterek, "Şu anda Taksim Meydanı ve çevresinde, sakin bir bekleyiş içerisinde kontrollü duruşumuzu muhafaza ediyoruz" dedi.

Mutlu, valilikte düzenlediği basın toplantısındaki, sabah saatlerinde Taksim'de yaşananlara ilişkin bilgi verdi.

Taksim'deki Atatürk Heykeli ve AKM üzerinde asılı olan pankart, döviz, resim ve bunun benzeri materyallerin kaldırılmasına yönelik ve sadece bu amaca matuf olmak üzere emniyet birimleri tarafından bir çalışma gerçekleştirildiğini belirten Mutlu, şöyle konuştu:

"Çalışmanın hedefi, Taksim Meydanı'na çıkıldığı andan itibaren kamuoyu ile net bir şekilde paylaşılmış, hedefleri, sınırları ve kapsamı doğrultusunda detaylı bilgi kamuoyuna detaylı bir şekilde paylaşılmıştır. Bu paylaşımlarda ifade edildiği gibi kesinlikle Gezi Parkı ile ilgili orada bulunan insanlara, gençlere yönelik herhangi bir müdahalenin olmayacağı, keza bu müdahale kapsamında, Taksim'e yönelik de herhangi bir müdahale yaklaşımı içinde bulunmadığımızı ifade ettik ve bu çerçevede şu ana kadar gayretlerimizi yoğun bir şekilde sürdürdük ve gerek Atatürk Anıtı gerekse AKM alan etrafında bulunan önemli miktardaki ifade etmiş olduğum metaryaller toparlandı.

Bu çalışmalar yapılırken, herkesin gördüğü gibi fevkalade dikkatli bir şekilde bu çalışmasını yürütmeye çalışan emniyet mensupları ile bazı münferit grupların kişisel veya küçük gruplar halinde çatışmaya girmek istedikleri ve bu çerçevede polisimizle de yer y er çatıştıkları görüldü. Bunlara gerekli müdahaleler yapıldı. Bu marjinal grupların şu an itibariyle amaçlamış oldukları daha büyük çapta çatışma yaratma ortamına fırsat verilmedi. Şu anda Taksim Meydanı ve çevresinde, sakin bir bekleyiş içerisinde kontrollü duruşumuzu muhafaza ediyoruz."

 

TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.