1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. İstanbul'da Kimyasal Sızıntı
İstanbul'da Kimyasal Sızıntı

İstanbul'da Kimyasal Sızıntı

Gökyüzüne turuncu-kahverengi renkte duman yükseliyor.

A+A-

Tuzla Organize Deri Sanayi bölgesinde bir fabrikada kimyasal sızıntı olduğu belirlendi. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilirken, sızıntının yaşandığı fabrikadaki işçiler ve çevrede çalışanlar tahliye edildi. Gökyüzüne turuncu-kahverengi renkte duman yükseliyor.

Polis, fabrikaya giden yolları keserek önlem aldı
Muhtemel tehlikelere karşı çevre fabrikalar boşaltıldı, bu bölgedeki yollar yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Tahliye çalışmaları sürüyor.
 
Alınan bilgiye göre, gemi ve yat gibi araçların malzemelerini üreten fabrikanın kimyasal deposunda delinme oldu. Deliğin büyümesi üzerine kimyasal madde sızıntısı başladı. Bu nedenle önce söz konusu fabrika boşaltıldı. Sızıntının çevreyi de tehdit etmesi nedeniyle çok sayıda fabrikadaki çalışanlar tahliye edildi. Çalışanlara maske dağıtıldı. İlk olarak bölgeye itfaiye ve sağlık ekipleri gönderildi. Teknik ekiplerin de fabrikaya gönderilmesi için harekete geçildi. 

Çalışanlar, sızıntı nedeniyle çevredeki bütün fabrikaların kapandığını ve işi bıraktıklarını söyledi. Çalışanlar azot tankerinde patlama olduğunu belirtti. Sızan kimyasal maddenin türünün tespiti için de çalışmalar sürüyor.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.