1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İŞTE BAKANLAR KURULU KARARLARI!
İŞTE BAKANLAR KURULU KARARLARI!

İŞTE BAKANLAR KURULU KARARLARI!

ARPA ALIM SATIMI KARARI ÇIKTI.

A+A-

BAKANLAR KURULU BEYAZ KİMLİK DİYE NİTELENEN DAİMİ İKAMETLE İLGİLİ TASARIYI, VARDİYA TÜZÜĞÜNÜ VE ÖZELLEŞTİRME YASASI KAPSAMINDA İSTİHDAM EDİLENLERLE İLGİLİ TÜZÜĞÜ ONAYLADI

AKDOĞAN, DEĞİRMENLİK VE İSKELE BELEDİYELERİNİN KÜLTÜR VE SOSYAL AKTİVİTE MERKEZLERİ OUŞTURMASI İÇİN ARAZİ TAHSİS EDİLDİ

ALEVİ KÜLTÜR VAKFI’NA KÜLTÜR EVİ İÇİN 250 BİN TL VERİLECEK


ARPA ALIM SATIMI TÜK İZNİNE BAĞLI OLARAK SERBEST BIRAKILDI... TÜK AMBARLARI HAZİRAN SONU AÇILACAK

Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Bakanlar Kurulu, Beyaz Kimlik Diye nitelenen daimi ikametle ilgili tasarıyı, vardiya tüzüğünü ve özelleştirme yasasıyla istihdam edilenlerle ilgili tüzüğü onayladı

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu başkanlığında saat 15.15 sıralarında toplanan Bakanlar Kurulu, yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından 18.30 civarında sona erdi.

Toplantının ardından basın mensuplarına açıklama yapan Başbakan Yorgancıoğlu, bugün birçok konuyu değerlendirdiklerini belirtti.

Yorgancıoğlu, Besin tüzüğünde hellimin nasıl paketleneceğiyle ilgili yeni kurallar belirlediklerini ve ülkede üretilen balın içerisinde bulunan maddelerin hangi kurallara bağlı olarak piyasaya sürüleceğinin de yeniden oluşturulduğunu söyledi.

Toplantıda, Akdoğan, Değirmenlik ve İskele belediyelerine, kültür-sosyal aktivite merkezleri oluşturulması için arazi tahsis edilmesine karar verdiklerini belirten Yorgancıoğlu, Bakanlar Kurulu’nun, herkesin Beyaz kimlik diye tanımlanan daimi ikamet izin belgesinin hangi koşullarda verileceğini belirleyen yasa tasarısını da görüşerek kabul ettiğini ve meclise gönderdiğini  kaydetti.

Yorgancıoğlu, taşınmaz mal almak isteyen yabancılara taleplerinin de değerlendirilerek onaylandığını ve yürürlüğe konulduğunu belirtti.

Yorgancıoğlu, Bakanlar Kurulu’nun Alevi kültürünün yaşatılması adına kurulan Alevi Kültür Vakfı’na kültür evi yapımında kullanılmak üzere 250 bin TL’lik katkı yapılmasını karara bağladığını ve bunun hak ediş koşullarına bağlı olarak gerçekleştirileceğini ifade etti.

Yorgancıoğlu, Sivil Havacılık Dairesi ve Cezaevi’nde çok tartışılan vardiya rotasyon ve düzensiz mesaide hangi koşullarda ödeme yapılacağına dair tüzüğün de değerlendirilerek kabul edildiğini belirtti.

Özelleştirme Yasası kapsamında kamuda istihdam edilenlerin izin haklarını belirleyen yasa tasarısı değişikliğinin meclise gönderildiğini ve tüzüğün de hazırlandığını söyleyen Yorgancıoğlu, baremlerinde en üst noktaya gelip tıkananların da kademe ilerlemelerini ön gören yasa tasarısının kabul edilerek meclise gönderildiğini söyledi.

Yorgancıoğlu, Arpa ürününün rekoltesinin yüksek olması nedeniyle TÜK’ten izin almak kaydıyla arpa alım satımının serbest bırakılmasının karara bağlandığını belirterek, TÜK ambarlarının da Haziran sonundan itibaren açılmasının kararlaştırıldığını açıkladı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.