1. HABERLER

  2. SPOR

  3. İŞTE BEŞİKTAŞ'IN CEZASI
İŞTE BEŞİKTAŞ'IN CEZASI

İŞTE BEŞİKTAŞ'IN CEZASI

Beşiktaş taraftarının olayları siyah-beyazlılara pahalıya malolacak.

A+A-

Atatürk Olimpiyat Stadı’nda yaşanan olaylar, Beşiktaş’a pahalıya malolacak. Galatasaray derbisine kadar 4 maçta 4 galibiyet alarak büyük sükse yapan siyah-beyazlılar, saha olayları nedeniyle büyük bir cezayla karşı karşıya kalacak.

Maçın üç temsilcisi Halit Arslan, Yaşar Çatal ve Ali Temiz ile hakemlerin raporlarını değerlendirecek olan Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun, siyah-beyazlılara 6 ile 10 maç arasında saha kapama ve seyircisiz oynama cezası verilebileceği ifade edildi. Olayların ağırlığı göz önüne alacak olan kurul, toplantısında bunu değerlendirecek. PFDK’nın başvuracağı talimat şöyle:

MADDE 51 SAHA OLAYLARI
1 Stadyumlarda düzen veya disiplinin ya da müsabakanın olağan akışı içinde oynanmasının veya güvenliğinin sağlanmasına ilişkin kuralları bireysel veya toplu bir biçimde ihlal eden kişiler, bir aydan iki yıla kadar müsabakalardan men veya süreli hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılır.

2Seyircisi, mensupları, futbolcuları nedeni ile olaylardan sorumlu kulüplere, saha kapatma cezası ile müsabakayı seyircisiz oynama cezaları verilebilir. Saha kapatma cezası ile müsabakayı seyircisiz oynama cezası ayrı ayrı veya birlikte verilebilir.

3Profesyonel futbol faaliyetlerine ilişkin saha olaylarında, sorumlu kulüp hakkında, bu cezalar ile birlikte ayrıca para cezasına hükmedilebilir. Disiplin Kurulu, olayın ağırlığına göre, saha kapatma ve seyircisiz oynama cezasını birlikte uygulayabileceği gibi sorumlu kulüp hakkında yalnızca para cezası vermekle de yetinebilir.

4Meydana gelen maddi zarar sorumlulara tazmin ettirilir.

MHK uyarmıştı
Güvenlik nedeniyle tatil edilen maçlarda hakemin sahaya dönüp dönmeyeceği konusunda yazılı bir kural olmasa da, MHK, geçen sezon yapılan seminerde bu konuda uyarıda bulunmuştu. Buna göre hakem, eğer soyunma odasına girdiyse artık dönüşü mümkün olmayacaktı. Fırat Aydınus da bu talimatı uyguladı.

Milliyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.