1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. İŞTE BÜTÜN SAĞLIKLI DİYETLERİN 9 ORTAK NOKTASI!
İŞTE BÜTÜN SAĞLIKLI DİYETLERİN 9 ORTAK NOKTASI!

İŞTE BÜTÜN SAĞLIKLI DİYETLERİN 9 ORTAK NOKTASI!

İşte bütün sağlıklı diyetlerin 9 ortak noktası!

A+A-

Evet günde 2-2,5 litre su şart

1-913.jpg

Bildiğimiz gibi vücudumuzun yüzde 60-70’i sudan oluşuyor ve gün içinde vücudumuzdan 1,5-2 litre arasında su atıyoruz. O suyu geri almamız gerekiyor çünkü almazsak metabolizmamız yavaşlar. Ayrıca tok tuttuğu için sürekli yemek yeme arzusunu dindirir.

Aynı gün hem sebze lazım hem et

2-567.jpg

Ne proteinsiz ne sebzesiz gün geçmez. İkisinden birine yüklenmek sizi belki zayıflatır ama daha sağlıklı yapmaz. Dolayısıyla bir öğünü sebze, bir öğünü et olarak belirlemelisiniz. Akşama sebzeyi getirirseniz daha da şahane hatta.

7-8’den sonra yemeği kesin

3-311.jpg

Diyetisyenlerin üzerine uzlaştığı bir diğer konu da bu. 7-8’den sonra yemekle ilişkimizi bitirmemiz gerekiyor. Yoğurt, meyve ve bitki çaylarıyla günü tamamlamakta fayda var.

’Yarım yağ’da uzlaşalım

4-151.jpg

Diyetlerin büyük bir kısmı yağsız peynir, yağsız süt, yağsız yoğurdu desteklerken; bir kısmı da yağı azaltılmış ürünlerin uzun vadede vücuda zarar vereceğini söylüyor. Bu noktada en mantıklısı ne yardan ne serden geçmek. Yarım yağlılar candır.

İşlenmiş etten uzak durmalı

5-086.jpg

Salamdı, sosisti, sucuktu; bunlar pek popüler değil diyetlerde... Yılın o kategorideki yıldızı çemeni çıkarılmış pastırma. Siz et yiyeceksiniz mutlaka işlenmemiş, kasaptan alınmış etleri tercih edin yine de.

Günde en az 1 yumurta şart

6-066.jpg

Bu sayıyı 3-4’e çıkaran diyetler de var, "Suyunu çıkarmayın, o kadar da değil!" diyenler de. Ama şunu unutmamak da fayda var: Yumurta akıyla sarısıyla, anne sütünden sonra bir insanın ihtiyacı olan bütün besinleri barındıran tek gıda.

Ara öğünsüz olmaz bu iş!

7-029.jpg

Bütün sağlıklı diyetler bu konuda birleşiyor: Vücudu gün içinde 2-3 saatten fazla besinsiz bırakmak hayli yanlış. Hem akşam için acıkmayı artırıyor, hem gücü düşürüyor; hem de uzun açlıklar kas kaybına yol açıyor. 3 öğün arasına en az iki ara öğün koymak şart!

Baharatsız hayat geçmez

8-028.jpg

Zencefil, kimyon ve kırmızı biber üçlüsü yağ yakımını hızlandırıyor. Zerdaçal ve kekik sindirimi kolaylaştırıyor. Tarçın başlı başına bir mucize zaten... Tatlı krizlerine birebir!

Kuru meyve candır, kurtarıcıdır

9-016.jpg

Tatlı en büyük dert malum. Bütün diyetlerin ortak noktası tatlıyla baş etmek için en şahane yolun kuru meyvelerden geçtiğini söylüyor. Kuru kayısılar, erikler, Canın tatlı mı istedi at ağzına bir kuru kayısı, kuru erik, kuru üzüm, güneşte kurutulmuş kayısı veya ceviz...  En büyük kurtarıcılarımız!

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.