1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. İŞTE CANLI BOMBANIN İLK GÖRÜNTÜSÜ!
İŞTE CANLI BOMBANIN İLK GÖRÜNTÜSÜ!

İŞTE CANLI BOMBANIN İLK GÖRÜNTÜSÜ!

Kalleş saldırıyı düzenleyen canlı bombanın kimliği tespit edildi.

A+A-

İşte Ankara'yı kana bulayan kadın bombacı

Ankara'yı kana bulayan hain saldırıyı gerçekleştiren bombacının kimliğine ulaşıldığı iddia edildi. İddialara göre saldırıyı gerçekleştiren teröristin adı Seher Çağla Demir.

 Ankara’da 37 kişinin ölümü 125 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan saldırıyı gerçekleştiren kişinin ilk bulgulara göre, kadın bombacı Balıkesir Üniversitesi öğrencisi, Seher Çağla Demir olduğu iddia edildi. Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı araştırmalar sonucu hurdaya dönen BMV marka bomba yüklü araçtan elde edilen ceset parçaları ve parmak izinden, Seher Çağla Demir’in kimliğine ulaşıldığı ifade edildi.

1992 DOĞUMLU

Dün 37 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı düzenleyen iki kişiden birinin kimliği belli oldu. 
 
Güvenlik yetkililerinden alınan bilgide, 2013 yılında bölücü terör örgütü PKK'ya katılan kadın saldırganın 1992 Kars doğumlu olduğu belirtildi.
srfz.jpeg
AİLESİ KAYIP BAŞVURUSUNDA BULUNMUŞ
 
Ankara'daki bombalı saldırının faili olduğu öne sürülen üniversite öğrencisi Seher Çağla Demir'in 2013'ten beri "kayıp" olduğu ortaya çıktı. Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davanın iddianamesinde Demir hakkında "kırsala gitti ve PKK'ya katıldığı" şeklinde not düşüldüğü anlaşıldı. Ayrıca ailesinin de Seher Çağla Demir hakkında kayıp başvurusu yaptığı öğrenildi.
KESİNE YAKIN
 
Emniyet yetkililerinin olaya el koyan Ankara Cumhuriyet Savcılığına ilettiği ilk bulgulara göre, bomba yüklü aracı kullanan ve olay yerinde ölen saldırganın, ”Büyük bir ihtimalle” Balıkesir Üniversitesi öğrencisi Seher Çağla Demir olduğu belirtildi.
 
Olay yerinde yapılan incelemede Demir’in ismine ulaşılırken bir Emniyet yetkilisi ” Ön bulgular, saldırganın kimliğinin Seher Çağla Demir olduğunu gösteriyor. Bu bilgi kesine yakın, ancak inceleme devam ediyor” dedi.
 
ÖRGÜT DAVASINDAN YARGILANIYOR
 
Balıkesir Üniversitesi öğrencisi olan Demir, 4 kadın arkadaşı ile birlikte Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde, PKK terör örgütü üyeliği ve propogandası suçundan da yargılanıyor. 
 
 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.