1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. İŞTE CEM GARİPOĞLU'NUN ANNESİ
İŞTE CEM GARİPOĞLU'NUN ANNESİ

İŞTE CEM GARİPOĞLU'NUN ANNESİ

İlk kez görüntülendi..

A+A-

Cem Garipoğlu'nun "suçluyu kayırmak" tan 3 yıl hapse mahkûm edilen annesi Tülay Makbule Garipoğlu, "zorunlu katiplik" görevini yaparken ilk kez görüntülendi.

Cem Garipoğlu'nun sevgilisi Münevver Karabulut'u öldürmesinin ardından cinayet delili olan kanları temizlediği gerekçesiyle 3 yıllık hapis cezası alan annesi bu cezanın 7 ayını cezaevinde geçirmişti.

Anne Tülay Makbule Garipoğlu, cezanın kalan kısmını adliye personeline yardım ederek geçirirken ilk kez böyle görüntülendi. 121 günlük zorunlu katiplik görevini bitirmek üzere olan Garipoğlu, cezasının tamamlanacağı 7 Temmuz'a kadar da 2 günde bir karakola gidip imza atacak. Tülay Makbule Garipoğlu, avukatı aracılığıyla cezasının kalan süreyi bir kamu kuruluşunda çalışarak tamamlamak istediğini bildirmişti.

Anne Garipoğlu'nun 121 gün boyunca İstanbul Adalet Sarayı'nda çalışmasını uygun buldu. Garipoğlu mesai saatlerinde her sabah 08.00'de adliyeye gelerek imza ile görevine başlıyor. Memurlardan dahi kimliği gizlenen Garipoğlu, kendisine verilen basit dosya işlerini 4 saat boyunca itinayla yaptıktan sonra öğlen 12.00'de paydos ederek evine gidiyor.

Garipoğlu 16 Kasım'da adliyedeki görevini tamamlamasının ardından 7 Temmuz 2014 tarihine kadar da 2 günde bir karakola giderek imza atmaya devam edecek.

HAYYAM HÂLÂ KAYIP

Tülay Makbule Garipoğlu gibi "suçluyu kayırmak"tan 3 yıl ceza alan ve bu cezası da Yargıtay'ca onaylanan Hayyam Garipoğlu ise kararın ardından avukatı aracılığıyla cezasının bir süreliğine ötelenmesini istedi.

Ancak bu isteği kabul edilmemesinin ardından ortadan kaybolan Hayyam Garipoğlu hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

AMAÇ TECRİDİ ÖNLEMEK

Kamu yararına çalışma cezasıyla iyi halli hükümlüler şartlı tahliyelerine bir yıl veya daha az bir süre kala toplumla ve ailesiyle bütünleşmesini sağlamak amacıyla, ceza infaz kurumundan salıveriliyor.

Mesai günlerinde her gün 4 saat kamu kurum ve kuruluşlarında, ücretsiz çalışarak geçiriyor. Böylece kişi tecrit edilmenin olumsuz etkilerinden korunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.