1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İŞTE DÜNYANIN EN BAŞARILI İNSANLARIN SIRRI
İŞTE DÜNYANIN EN BAŞARILI İNSANLARIN SIRRI

İŞTE DÜNYANIN EN BAŞARILI İNSANLARIN SIRRI

İŞTE DÜNYANIN EN BAŞARILI İNSANLARIN SIRRI

A+A-

Dünya’nın en başarılı insanları gecede sadece bir kaç saat uyuyor

İngiliz Made to Measure Blinds şirketi farklı meslek gruplarından insanların gecede ortalama kaç saat uyuduğunu gösteren bir grafik hazırladı.

Grafikte YouGov’un İngiltere’de yaptığı anketlerde elde ettiği verileri kullanan araştırmacılar, ayrıca ünlü lider, iş adamı ve sanatçıların uyku alışkanlıklarını da açıkladı.

Siyasetçilerin sadece %35’inin gecede 4 saatten az uyuduğu belirtilirken, İtalya eski lideri Silvio Berlusconi’nin gecede 2-4 saat, İngiltere eski başbakanı Margaret Thatcher’ın 4 saat, ABD başkanı Barack Obama’nın ise gecede 6 saat uyuduğu belirtildi.

Grafikte medyada çalışanların %45’inin gecede sadece 4 ila 6 saat uyuduğu belirtilirken, Jay Leno’nun ortalama 5 saat Arianna Huffington’ın ise 7-8 saat uyuduğu açıklandı.

Gecede ortalama üç saatten az uyuyan insanların sayısının en yüksek olduğu meslek grubunun ise Pazarlama ve Halkla İlişkiler olduğu belirtildi. Bu alanda çalışanların %10’unun  geceleri ortalama 3 saatten az uyuduğu açıklandı.

Finans sektöründe çalışanların %30’unun gecede 4-6 saat uyumayı tercih ettiği belirtilirken, Donald Trump’ın ortalama 3-4 saat, Llyods Bankası’nın CEO’su Antonia Horta-Osorio’nun ise 6-6.5 saat uyuduğu açıklandı.

Grafikte teknoloji alanında çalışan başarılı isimlerin de geceleri kısa uykularla yetindiği görüldü. Nikola Tesla’nın gecede 2 saat, Thomas Edison’ın ise 4-5 saat uyuduğu açıklandı.

Uzmanlar sağlıklı bir yaşam için her gece 7-9 saat uyunması gerektiğini söylüyor.

Hürriyet

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.