1. HABERLER

  2. SPOR

  3. İŞTE EURO 2016'NIN SLOGANI
İŞTE EURO 2016'NIN SLOGANI

İŞTE EURO 2016'NIN SLOGANI

Fransa'nın evsahipliğinde düzenlenecek 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın sloganı, Türkçe'de...

A+A-
Fransa'nın evsahipliğinde düzenlenecek 2016 Avrupa  Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2016) sloganı, Türkçe'de randevu, buluşma yeri  anlamına gelen "Le Rendez-Vous" oldu. 
 
Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA) internet sitesindeki  habere göre, haziranda logosu tanıtılan şampiyonanın sloganı, EURO 2016  Organizasyon Komitesi Başkanı Jacques Lambert tarafından "Le Rendez-Vous" olarak  açıklandı. 
 
UEFA'nın, randevu, buluşma yeri anlamına gelen sloganla, tüm dünyadaki  futbolseverlere mesaj gönderdiğini belirten Lambert, "10 Haziran 2016'de  başlayıp, unutulmaz kutlamalara sahne olacak olağanüstü bir turnuva için hazır  olun. En iyi futbollarını oynayacak 24 ülke ile 2016'da futbolda mükemmeliyetin  zirvesi yaşanacak" dedi. 
 
Sloganın, 10 Haziran'dan 10 Temmuz'a kadar sürecek tarihleri, statları  ve Fransa'daki 10 evsahibi kenti hatırlatmaktan öte bir misyonu olduğuna dikkati  çeken Lampert, UEFA'nın, bu sloganla dünya çapındaki futbolseverlere ve büyük  organizasyonlara meraklı kişilere davette bulunup, elit düzeydeki bir turnuvanın  duygularını paylaşmayı önerdiğini ifade etti. 
 
Lampert, sloganın aynı zamanda Avrupa'dan ve dünyanın diğer  ülkelerinden insanlara, turist ve kültürel etkinlik zengini Fransa'ya davette  bulunduğunu söyledi. 
 
Jacques Lampert ayrıca, bu büyük spor organizasyonu ile taraftarları  ve ulusları barış içinde bir araya getirmeyi amaçladıklarını da belirterek,  adaylık kitabının ilk sayfalarında belirttikleri üzere, Avrupa ve Fransa'daki  futbolun en iyilerini bir araya getirmeyi hedeflediklerini kaydetti.
 
skorer
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.