1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. İŞTE H3N2'NİN SAVAŞÇISI
İŞTE H3N2'NİN SAVAŞÇISI

İŞTE H3N2'NİN SAVAŞÇISI

Herkesi yatağa düşüren hastalıktan bu bitkiyi tüketerek korunabilirsiniz.

A+A-

Her 100 kişiden 2'sine bulaştığı iddia edilen H3N2 virüsü kolay kolay geçmiyor. Halsizlik, baş ağrısı, yüksek ateş ve daha sonra ortaya çıkan öksürük gibi belirtileri olan gribin ağır seyirli olduğunu söyleyen Medical Park Fatih Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ziya Mocan, bu virüsle savaşta zeytin yaprağı çayını tavsiye ediyor.

"Zeytin yaprağı çayı iyi bir antimikrobiyaldir. Virüslere karşı çok etkilidir" diyen Prof. Dr. Mocan, şöyle devam ediyor: "Bağışıklık sistemini güçlendiren bu çayı hazırlamak oldukça kolay. 1 bardak çay için 2 çay kaşığı zeytin yaprağı yeterli olacaktır. Yapraklarını ufalayıp kaynamış suya atın ve 5 dakika demlenmesini bekleyin. Günde 2 bardak içebilirsiniz." Gribin hızlı gelişen bir üst solunum yolu hastalığı olduğunu, ancak alt solunum yollarını da etkilediğini anlatan Prof. Dr. Ziya Mocan, "Yüksek riskli gruplarda ölümlere bile yol açabilir" uyarısında bulunuyor.

Prof. Dr. Mocan, H3N2 virüsü hakkında bilinmesi gerekenleri şöyle sıralıyor:

ÇOCUKLARI SEVİYOR


*Virüste yaşanan mutasyonlar sonucu mikrobun yapısı değişir ve yeni salgınlar oluşur. Önce çocuklarda artmış ateşli üst solunum yolu enfeksiyonu şeklinde dikkati çekmeye başlar. Gripli çocuk sayısı artar, daha sonra büyüklere geçerek salgın yaşanır.
*Virüs, solunum yollarındaki hücrede yerleşir ve çoğalır. 4-6 saatte hücreleri harap eder ve dışına çıkar. Yandaki hücrelere girer. 1-3 gün içinde hastalığı tüm vücutta başlatır.
*Grip mikrobu tüm vücutta hastalık belirtileri yapmasına rağmen solunum yolları haricinde tespit edilmesi imkansızdır. Solunum yollarındaki maddelerin vücuttaki hasarları sonucu grip semptomları (baş ağrısı, eklem, vücut ağrıları, göz yaşarması vs.) ortaya çıkar.

EKLEM VE BAŞ AĞRISIYLA BAŞLAR

*Gripte şikayetler hızlı seyreder. İlk belirtileri kas ve baş ağrısı, ardından yüksek ateş, titreme, halsizlik, öksürük ve boğaz ağrısı gelir.
*Ateş 38-41 derecelere kadar çıkabilir. Ani ateş yükselmesi ilk 24 saatte olur ve 2-3 günde düşebilir. Genellikle 1 hafta sürer.
*Baş ağrısı tüm başı kaplar ve ön taraftadır. Kas ağrıları vücudun herhangi bir yerinde olabilir ama genellikle bacak ve beldedir.
*Ateş geçmesine rağmen öksürük, balgam boğaz ağrısı daha da artabilir ve 1 haftanın üzerinde sürer. Gözlerde yanma meydana gelir.

 

Takvim

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.