1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. İŞTE İPHONE 6'NIN FİYATI!
İŞTE İPHONE 6'NIN FİYATI!

İŞTE İPHONE 6'NIN FİYATI!

İŞTE İPHONE 6'NIN FİYATI!

A+A-
Birçok kişiye göre iPhone 6 ile ilgili haberlerin en önemlisi fiyatı ile ilgili olanı. Fiyat konusunda tanıtım gününe kadar elimize kesin bir bilgi geçmesinin imkanı olmasa da iki farklı kaynaktan gelen fiyat bilgileri bize tanıtımda açıklanacak fiyat konusunda büyük ipuçları veriyor.
 
Geçtiğimiz aylarda gelen bilgilere göre Apple’ın tedarikçilerini değiştirmiş olması dolayısıyla maliyetini büyük oranda azalttığı belirtiliyordu. Teknoloji Dünya’sının büyük  bir bölümü bunu iPhone 6 ’nın fiyatının daha ucuz olacağı yönünde yorumlarken, diğer bölümü Apple için daha fazla kar fırsatı demekle yetindi. iPhone 6 ‘nın iPhone 5S ‘den daha ucuza çıkacağını düşünenler büyük bir hayal kırıklığı yaşayacaklar diyebiliriz.
 
İPhone 6 ‘nın çıkmasına kısa bir süre kala iletişim şirketleri de, Apple ile anlaşma yaparak müşterilerine iPhone 6 ‘yı ilk olarak sunma yarışına girdiler. Bu yarışların İspanya ayağını yürüten Telefonica firmasından bazı kaynaklar iPhone 6 ’nın fiyatını sızdırmışlar. Bu firmaya göre 4.7 inçlik iPhone 6 750 dolardan başlayan bir fiyatla satışa sunulacak. Yani 4.7 inç 32 GB iPhone 6 750 dolar olacak. 5.5 inçlik iPhone 6 ise 950 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Depolama alanları için ayrı ayrı bilgilendirme vermemiş olan bu kaynaklar ne kadar güvenilir tabii ki bilmiyoruz ancak gelen bilgiler bu yönde.
 
Bir diğer kaynak ise Silikon Vadisi’nden gelen haberler üzerine bizlere fiyat bildirdi. Silikon Vadisi’nden gelen bilgilere göre 4.7inçlik 32 GB iPhone 6 649 dolar, 4.7inçlik 64 GB iPhone 6 749 dolar, 4.7 inçlik 128 GB iPhone 6 849 dolar fiyatla satışa sunulacak. iPhone 5S ‘in şu anda 649 dolara satıldığını düşünürsek iPhone 5S ‘den daha ucuz bir fiyat beklemek iki kaynağa göre de büyük bir yanlış oluyor. Gelelim 5.5 inçlik iPhone 6 ‘lara. Silikon Vadisi’nden gelen bilgilere göre 5.5 inçlik iPhone 6 ‘lar 32 GB ‘ı 699 dolar, 64 GB ‘ı 799 dolar, 128 GB ‘ı 899 dolar olmak üzere satışa sunulacak.
 
Şimdilik gelen bilgiler bu yönde ancak tanıtım gününe kadar net bir fiyatın belli olması maalesef mümkün değil çünkü Apple fiyatını son hamlede değiştirme kararı bile alabilir. Bunun sebebi ise fiyatlandırma konusunda Apple‘ın Sony‘i , Sony‘nin Samsung‘u bekliyor oluşu. Anlayacağınız bu büyük şirketler hamleler yapmak için birbirlerinin hamlelerini bekliyorlar.
Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.