1. HABERLER

  2. SPOR

  3. İŞTE LUCESCU FARKI
İŞTE LUCESCU FARKI

İŞTE LUCESCU FARKI

Shakhtar Donetsk'i yedi kez lig şampiyonu yapan Lucescu, kulübüne transferde de 93.9 milyon Euro kar ettirmeyi başardı.

A+A-

Galatasaray ve Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Mircea Lucescu, sahadaki başarısının yanı sıra transferde de adından söz ettiriyor.

Rumen teknik adam, 6 milyon Euro'ya aldığı Ermeni golcü Henrik Mkhitaryan'ı dün 23 milyon Euro'ya Borussia Dortmund'a sattı. Bu transfer Alman kulübünün tarihinde bir oyuncuya ödediği en yüksek bonservis bedeli oldu. Lucescu, altı yılda 51.1 milyon Euro karşılığında aldığı altı futbolcuyu 145 milyon Euro'ya sattı. Böylece deneyimli hoca Ukrayna kulübünün kasasına 93.9 milyon Euro'yu kar olarak koymasını sağladı. Bu transferler içerisinde Barcelona'ya 25 milyon Euro'ya sattığı Dmitry Chygrynskiy'yi bir yıl sonra 10 milyon Euro daha düşük bir bedelle almayı başardı. Lucescu, Mkhitaryan'ın boşluğunu 9 milyon Euro'ya aldığı Arjantinli forvet Facundo Fereyra ile doldurdu.


Paraya para kattı
Ukrayna futboluna dokuz yıldır damgasını vuran ünlü teknik direktör Mircea Lucescu, 25 milyon Euro'ya sattığı Chygrynskiy'yi 15 milyon Euro'ya geri aldı. Bu sezon ise sadece forvet Mkhitaryan ve Fernandinho transferlerinden Shakhtar Donetsk 44 milyon Euro kar etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.