1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. İŞTE MÜKEMMEL CİLDİN SIRRI
İŞTE MÜKEMMEL CİLDİN SIRRI

İŞTE MÜKEMMEL CİLDİN SIRRI

İşte mükemmel cildin sırrı

A+A-

 Cildin hem üst tabakasına hem de alt tabakasına etki eden fraksiyonel lazer, cildi yenilemek amacıyla kullanılan bir tedavi yöntemi olarak görülüyor.  
 
  Medicana Bahçelievler Hastanesinde cilt ve dermakozmetik uzmanı Doktor Herman Mayısoğlu tarafından başarı ile uygulanan yöntem sayesinde, kusursuz bir cilde sahip olmak mümkün.
  Fraksiyonel lazer ile epidermal dokuyu soymadan, ciltte mikro kanal açılıyor. Bu mikrokanalların çevresindeki doku zarar görmediği ve termal hasar oluşmadığı için hızlı bir iyileşme sağlanıyor. Lazer ile deride minik ısı hasarları meydana geliyor ve bunlar kasılarak hızlı bir şekilde iyileşiyor. İşlem sonrası cildin en üst tabakasında toparlanma ve sıkılaşma oluşuyor, kırışıklık ve sivilce izlerinin azalması sağlanıyor. Sonraki bir yıl boyunca kollajen liflerin yeniden oluşması ve yapılanması devam ediyor.
 
  Fraksiyonel lazer uygulamasında açık ten tercih sebebi olmakla birlikte, koyu tenli olanlarda da yapılabiliyor. İşlem sonrası ciltte ilk 24 saat kızarıklık meydana gelse de, hasta en geç bir hafta içinde normal ten rengine geri dönüyor. Uygulamadan 2-3 gün sonra ciltte hafif bir kabuklanma ve soyulma ortaya çıkabiliyor. Bu da, yaklaşık 4 gün içinde geçiyor.
 
  Fraksiyonel lazer, lokal anestezi ile gerçekleşen ağrısız bir işlem olarak görülüyor. Uygulamanın öncesinde dikkat edilmesi gerekenler; 6 ay öncesi A vitamini ve türevi ilaç alınmamış olması ve vücutta aktif bir enfeksiyonun olmaması. Ayrıca hamile kadınlara uygulanmıyor. İşlem sonrası ilk 24 saat, suyla temas edilmiyor.  En az bir hafta boyunca mutlaka nemlendirici ve leke oluşumundan kaçınmak için güneş koruyucu krem kullanmak gerekiyor.
  Fraksiyonel lazerin tedavi amaçlı kullanım alanları şöyle:
  "Cilt gençleştirme, ince kırışıklıkların kaybı, derin çizgilerin azaltılması
  Sivilce ve yara izlerinin tedavisi
  Çatlak tedavisi
  Gözeneklerin sıkılaştırılması
  Gözaltı morlukları
  Göz kapağı etrafında yerleşen kabarıklıklar
  Tedaviye dirençli siğillerin tedavisi."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.