1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İŞTE O İSİMLER!
İŞTE O İSİMLER!

İŞTE O İSİMLER!

Cezaevinden yönlendirildiler! Emir içeriden gitmiş! Tetikçi Rus mu? İçlerinde kadınlarda var! İşte detaylar;

A+A-

Lefkoşa’da 8 Mart tarihinde Hüseyin Zabit’in işyerine gerçekleştirilen kurşunlama olayının izini süren polis, elde edilen bilgiler doğrultusunda 14 kişiyi birden tutukladı. Zanlıların, sadece kurşunlama değil, son üç ay içerisinde Zabit ailesine gerçekleştirilen iki kundaklama ve Zabit ailesinin arkadaşları Hande Aksaç’ın aracını kundaklanması olayı ile ilişkili oldukları iddia edildi.

Aralarında kadınların da bulunduğu zanlılar dünkü duruşmaya 8 ayrı polis aracı ile ve geniş güvenlik önlemleri arasında götürüldü.

Kalabalık bir polis ordusu eşliğinde mahkemeye getirilen zanlılar saat 14.00’te duruşmaya çıkarıldı. Mahkemeye Zabit ailesinin tüm fertleri de geldi. Ancak saat 14.00’te başlayan duruşma zanlıların avukatlarının hem tutukluluk süresine itirazları hem de iddia makamının suçlamalarını reddetmesi nedeniyle akşam saat 20.30’a kadar uzadı.

Duruşmanın uzun sürmesi üzerine Şevket Tuyku’nun eşi Bahar Tuyku fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Saatler süren duruşmanın ardından yargıç zanlılardan zaten cezaevinde olan Tuyku ile Özbeyit’in cezaevine gönderilmesini, diğer 12 zanlının ise 2 gün süre ile tutuklu kalmasına karar verdi.

Tetikçi Rus mu?

Meydana gelen üç kundaklama ve bir kurşunlama olayının Rus uyruklu Virelonut Stocia tarafından gerçekleştirildiği, azmettirici olduğu iddia edilen zanlılar Tuyku ile Özbeyit’in bu iş için zanlı Virelonut Stocia’ya toplam 10 bin lira verdikleri öne sürüldü.

Cezaevinde bulunan zanlı Tuyku’nun içeriye sokturduğu gizli bir telefon ile koordinasyonu sağladığı, eşi ile temasa geçerek tetikçiye ödenecek parayı kimlere teslim edeceği konusunda direktif verdiği iddia edildi.

Suç listesi de isim listesi de kabarık

Lefkoşa’da Zabit ailesine ait iki aracın ve işyerlerinin kundaklanması, Zabit ailesinin arkadaşları Hande Aksaç’ın aracının kundaklanması olayları ile ilgili yapılan soruşturma sonucu önceki gün ve dün 14 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan Emin Özbeyit (42), Şevket Aykut Tuyku (33), Ali Öncüer (25), Ahmet Çamır (23), Virelonut Stocia (26), Alpaslan Nerkiz (34), Osman Yücel (27), Ramadan Özsütçüoğlu (44), Serkan Ongan (25), Murat Güvener (43), Gürel Tanısay (30), Turgay Tuyku (57), Bahar Tuyku (33), Senan Özbeyit (42) dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Duruşmada gözaltına alınan 14 zanlının  23 Ocak’ta Yıltan Zabit’e ait HL 425 plakalı aracın,

8 Şubat’ta Hüseyin Evren Zabit’e ait FM 060 plakalı aracın ve 28 Şubat’ta Hande Aksaç’a ait HV 968 plaklı aracın kundaklanması ve 8 Mart’ta ise Hüseyin Zabit’e ait “Zabit Route Off Licence” isimli işyerinin kurşunlanması olayları ile ilgili yapılan soruşturma sonucu suçla bağlantılarının tespit edildiği açıklandı.

Emir içeriden gitmiş!

Polis, zanlıların bir kısmının önceki gün bir kısmının ise dün tespit edildiğini belirtti. Polis, yapılan soruşturmada cezaevinde bulunan zanlılar Emin Özbeyit ile Şevket Aykut Tuyku’nun zanlılar Ali Öncüer ve Ahmet Çamır ile kontak kurduğunu, zanlı Virelonut Stocia’nın kundaklama ve kurşunlama suçlarını işlemesi yönünde direktif verdiklerini tespit ettiklerini söyledi. Polis, zanlılar Tuyku ile Özbeyit’in tetikçiye işlediği suçlara karşılık göndereceği para ile ilgili koordinasyonu ise Ahmet Çamır, Alpaslan Nerkiz , Ramadan Özsütçüoğlu, Turgay Tuyku, Bahar Tuyku ve Senan Özbeyit’in ortaklaşa yaptıklarını açıkladı.

Suça iştirakı itiraf ettiler

Suçla bağlantılı tutuklanan 14 zanlıdan Ali Öncüer, Ahmet Çamır, Virelonut Stocia, Alpaslan Nerkiz, Alpaslan Nerkiz, Serkan Ongan ve Murat Güvener’in gönüllü ifade vererek suça nasıl iştirak ettiklerine dair bilgi verdiklerini belirten polis, yapılan itiraflardan sonra olay öncesi ve sonrasına dair detaylı bilgi edindiklerini söyledi.

Polis, zanlı Virelonut Stocia’nın kurşunlama olayını, zanlı Emin Özbeyit’in direktifi doğrultusunda, zanlı Şevket Tuyku’nun sağlamış olduğu ve kendisine zanlı Ali Öncüer tarafından verilen 9 mm çapında tabanca ile gerçekleştirdiğini tespit ettiklerini açıkladı. Polis, olayda kullanılan ZMJ 942 plakalı kiralık aracın ise olaydan bir gün önce zanlı Özebeyit ile zanlı Öncüer’in kiralık araç şirketi sahibi olan zanlı Gürel Tanısay’dan kayıt yaptırmadan aldıklarını ve aynı gün zanlı Stocia’ya teslim ettiklerini belirlediklerini açıkladı.

Yüzünde maske vardı

Polis, kiralık araç ve silahı temin eden zanlı Stocia’nın 8 Mart gece saat 04.00 sıralarında araç içerisinden Hüseyin Zabit’e ait “Zabit Route Off Licence” isimli işyerine 9 el ateş açtıktan sonra Yılmazköy-Çamlıbel ve Lapta güzergâhlarını kullanarak Girne’ye gittiğini belirtti.

Zanlının Karşıyaka’da  eldiveni, üzerindeki montu ve yüzündeki kar maskesini çıkartıp attıktan sonra bir eğlence mekânına giderek burada buluştuğu Ali Öncüer’e olayda kullandığı silahı ve aracı teslim ettiğini kaydeden polis, Stocia’nın Osman Yücel ve Serkan Ongan ile beraber Lefkoşa’ya döndüğünü ifade etti.

Cephanelik gibi

Yürütülen soruşturma sonucunda olayda kullanılan silahın zanlı Murat Güvener’in evinde bulunduğunu açıklayan polis, silahın balistik inceleme için laboratuvara gönderildiğini söyledi. Polis, Güvener’in evinde olay silahının yanı sıra bir pompalı tüfek, bir av tüfeği, av tüfeğine ait bir dipçik ve el kundağı, çok sayıda av tüfeği fişeği, bir kurusıkı makineli tabanca, iki kurusıkı tabanca ve bir hava tüfeği bulunduğunu belirtti.

Meydana gelen üç kundaklama ve bir kurşunlama olayı ile ilgili yürütülen soruşturmada çok ciddi bilgilere ulaşıldığını kaydeden polis, yedi evde arama yaptıklarını, yedi kişiden ifade aldıklarını açıkladı. Polis, olayla bağlantısı olduğu düşünülen başka kişiler olabileceğini ifade ederek, zanlıların aranan suç ortaklarına, alınacak ifadelere etki edebileceğini bu nedenle soruşturma amaçlı zanlıların üç gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.

Avukatlar itiraz etti

Zanlıların avukatlarının tutukluluk süresine itiraz etmesi üzerine duruşma saatlerce sürdü. Zanlı avukatları, zanlı Özbeyit ile Şevket Aykut Tuyku’nun cezaevinde olduklarını, polis sorgusu için hücrede tutulmamaları gerektiğini, gönüllü ifade veren zanlıların baskı gördüğünü ve zanlıların doktor kontrolünden geçirilmesini talep etti.

Aktarılan tüm olguları değerlendiren mahkeme, zaten tutuklu olan zanlılar Özbeyit ile Şevket Aykut Tuyku’nun cezaevine gönderilmesine, diğer 12 zanlının 2 gün süre ile tutuklu kalmasına, tüm zanlıların doktor kontrolünden geçirilmesine ve fenalaşarak hastaneye kaldırılan Bahar Tuyku’nun iyileşmemesi iki günlük süreyi doktor kontrolünde geçirmesine karar verdi.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.