1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İŞTE O KEDİ
İŞTE O KEDİ

İŞTE O KEDİ

Geçitkale’deki iletişim hatlarına tırmanan kedi, KKTC genelini 2 saat süreyle elektriksiz bıraktı

A+A-

Çiğdem AYDIN
KKTC genelini dün yaklaşık 2 saat süreyle elektriksiz bırakan  arızanın, Geçitkale’deki iletişim hatlarına tırmanan kedi yüzünden kaynaklandığı öğrenildi.

Talihsiz kedi, havanın güneşli olmasından yararlanarak saat 13.00 raddelerinde Geçitkale’deki elektrik teline tırmanarak yürümeye başladı. Ancak kaçak veren tel, hem kedinin ölümüne yol açtı, hem de ülkeyi elektriksiz bıraktı.

Bölge sakinlerinden Yunus Mert’in sosyal medyada paylaştığı bilgiler üzerine görüşüne başvurduğumuz Elektrik Kurumu’ndan bir yetkili, ülkeyi karanlıkta bırakan arızanın,  kedinin iletişim hatlarına tırmanmasından kaynaklandığını doğruladı. Yetkili; iletişim hattında kaçak olunca elektrik çarpmasına uğrayan kedinin yera savrulduğunu ve hayatını kaybettiğini belirtti.
Teknik ekibin yoğun çalışmaları sonrasında arızanın giderildiği ve elektrik dağıtımının kademeli olarak verildiği bildirildi.  
 

Geçitkale’de sakin okurlar ise, bir kedinin iletim hattuı üzerinde yürümesi nedeniyle ülkenin elektriksiz kalmasının kabul edilemeyecek bir durum olduğuna dikkat çekerek “KKTC’nin özgür iradesinmden söz edenler, ülkeyi bu kadar basit birnedenle karanlıkta bırakan sistemlerini kontrol etsinler”dedi.   

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.