1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İŞTE SEYRÜSEFER AFFININ DETAYLARI
İŞTE SEYRÜSEFER AFFININ DETAYLARI

İŞTE SEYRÜSEFER AFFININ DETAYLARI

İşte seyrüsefer affının detayları

A+A-

1 SEYRÜSEFER ÖDENEREK YARARLANILACAK: Vatandaşlar seyrüsefer affından kayıttan düşme tarihine bakılmaksızın, geriye dönük 2 ve ileriye yönelik 6 ya da 12 aylık olmak koşulu ile 1 seyrüsefer harcı ödenmesi halinde yararlanabilecek

İKİNCİ UYGULAMA: Kayıttan düşmemiş ancak geçmiş dönem borçları bulunan araçlarla ilgili ise vatandaşlar geçmiş döneme ait 1, gelecek döneme ait ise yine 6 aylık, ya da 12 aylık olmak koşulu ile bir seyrüsefer harcı ödemeleri halinde yararlanacak

12 AYA KADAR TAKSİTLENDİRME: Bakanlar Kurulu kararı uyarınca Resmi Gazete’de yayınlanan yasa gücünde kararnameye göre ayrıca her iki kapsamda bulunan motorlu araç sahiplerinin, ödemeleri gereken tutarı, Maliye Bakanlığı yasaları uyarınca, 12 aya kadar taksitlendirme imkanına da sahip olacaklar
Bertuğ TOPAL

Motorlu araçların seyrüsefer harçları ile ilgili Bakanlar Kurulu’nda onaylanan yasa gücünde kararname Resmi Gazete’de yayınlandı.

Seyrüsefer harçlarına yönelik getirilen af 3 aylık bir süreyi kapsıyor.

Af iki başlık altında uygulamaya sunulacak. Resmi Gazete’de yayınlanan seyrüsefer harçlarına yönelik afta seyrüseferlerin ödenmemesinden dolayı kayıttan düşen araçlardan, kayıt ücreti alınmayacak.
1 seyrüsefer ödenerek yararlanılacak

Affa göre kayıttan düşme tarihine bakılmaksızın, geriye dönük 2 ve ileriye yönelik 6 ya da 12 aylık olmak koşulu ile 1 seyrüsefer harcı ödenmesi halinde, araçları sisteme dahil olabilecek.

Kayıttan düşen araçların yeniden sisteme dahil olabilmeleri için ayrıca, muayene işlemlerini de yaptırmaları, muayene harçlarının ödenmesinde herhangi bir değişiklik yok.

Öte yandan yasa gücünde kararnameye göre muayene harçlarındaki cezanın geçerli ifade ediliyor.
Muayene yanı sıra egzoz emisyon da isteniyor

Kayıttan düşen araçların, muayene işlemlerinin yanında, egzoz emisyon testlerinden de geçmelerinin gerekliliğine vurgu yapan karara göre bu işlemlerin ardından, Araç Kayıt Dairesi’ndeki işlemler için belirtilen süre içerisinde müracaat edilmesi gerekiyor.
İkinci uygulama

Bakanlar Kurulu’nun yasa gücünde kararnamesi ile uygulanmaya konulan, seyrüsefer harçlarının ödenmesine ilişkin diğer uygulama ise, kayıttan düşmemiş ancak geçmiş dönem borçları bulunan araçlarla ilgili.

Kayıttan düşmemiş ancak seyrüsefer harçlarında geçmiş dönem borcu olanlar ise geçmiş döneme ait 1, gelecek döneme ait ise yine 6 aylık, ya da 12 aylık olmak koşulu ile bir seyrüsefer harcı ödemeleri halinde, araçlarını sisteme dahil edebilecek.

Kayıttan düşmemiş, ancak geçmiş seyrüsefer harcı geriliği olanlarla ilgili yeni uygulamanın yanında, kayıttan düşen araçlardaki uygulama günü, muayene ve egzoz emisyon testlerinden geçmeleri gerektiğini de yasa gücünde kararnamede belirtiliyor.
12 aya kadar taksitlendirme de var

Bakanlar Kurulu kararı uyarınca Resmi Gazete’de yayınlanan yasa gücünde kararnameye göre ayrıca her iki kapsamda bulunan motorlu araç sahiplerinin, ödemeleri gereken tutarı, Maliye Bakanlığı yasaları uyarınca, 12 aya kadar taksitlendirme imkanına da sahip olacaklar.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.