1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İŞTE YARIŞMA SONUCU
İŞTE YARIŞMA SONUCU

İŞTE YARIŞMA SONUCU

Sonuçlar ve dereceye girenler;

A+A-

Merhum işadamı, fotoğrafçı Öztan Özatay anısına düzenlenen “6. Öztan Özatay Fotoğraf Yarışması” sonuçlandı ve dereceye girenler açıklandı.

3 kategoride düzenlenen yarışmada renkli dalda; Öztan Özatay Başarı Ödülü’nü Kamil Saldun, Rauf Raif Denktaş Özel Ödülü’nü Gökhan Saymaz, Kemal Saraçoğlu Özel Ödülü’nü Ebru Uskan Akaçalı, siyah beyaz dalda; Rauf Raif Denktaş Başarı Ödülü’nü Arif İşgüzar, Öztan Özatay Özel Ödülü’nü Mustafa Evirgen, Türkiye İş Bankası Özel Ödülü’nü Tijen Erol Yakup, doğa dalında da; Rauf Raif Denktaş Başarı Ödülü’nü Mustafa Evirgen, Öztan Özatay Özel Ödülü’nü Erim Tandoğdu, Türkiye İş Bankası Özel Ödülü’nü Özgür Gökaşan kazandı.

Ayrıca jüri üyeleri renkli kategoride Gökhan Gökberk’i ve doğa kategorisinde de Birtan Gökeri’yi Jüri Özel Ödülü’ne layık gördü.

Öztan Özatay 6. Fotoğraf Yarışması ve Sergisi için oluşturulan jüri tarafından seçilen eserler, 18 Mart’ta düzenlenecek ödül ve açılış töreninin ardından, 29 Mart’a kadar Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluşturulacak.

Lefkoşa Golden Tulip Otel’de yer alan basın toplantısında ödülleri, merhum Özatay’ın kızı, yarışma organizatörü Buket Özatay açıkladı.

Özatay, bu yıl 6.’sı düzenlenen Öztan Özatay Fotoğraf Yarışması’nda 99 kişinin 986 fotoğrafla üç farklı dalda yarıştığını ifade ederek, yarışmanın jüri üyeliğini yapan Türkiye’den fotoğraf sanatçısı İbrahim Zaman, Prof. Dr. Güler Ertan ve Kıbrıs’tan tasarımcı Doç. Dr. Gökçe Keçeci Şekeroğlu’na teşekkür etti.

Ödüllerin açıklanmasının ardından fotoğraf söyleşisi de yapıldı. Söyleşi ve jüri üyelerinin sunumları esnasında katılımcılar ve fotoğraf severler jüri üyelerine yarışma değerlendirmeleri ve fotoğraf sanatı ile ilgili sorular sordu.

ÖDÜLLER

Merhum Öztan Özatay’ın anısına Özatay Fotoğrafçılık tarafından düzenlenen fotoğraf yarışmasında dereceye girenler ve ödülleri şöyle:

“Renkli dalda Öztan Özatay Başarı Ödülü’nü “Festival” isimli fotoğrafla Kamil Saldun (Canon EOS 650D 18-55 IS Kit),  Rauf Raif Denktaş Özel Ödülü’nü “A cars dream” isimli fotoğrafla Gökhan Saymaz (1,500TL) ve Kemal Saraçoğlu Özel Ödülü’nü “Müzik” isimli fotoğrafıyla Ebru Uskan Akaçalı (1,250 TL), siyah beyaz dalda Rauf Raif Denktaş Başarı Ödülü’nü “Sonsuzluk” isimli fotoğrafıyla Arif İşgüzar (1,500TL), Öztan Özatay Özel Ödülü’nü “Düşeş” isimli fotoğrafıyla Mustafa Evirgen (Canon EOS 1100D 18-55 IS Kit) ve Türkiye İş Bankası Özel Ödülü’nü “Eski dostlar” Tijen Erol Yakup (1,000TL), doğa dalında Rauf Raif Denktaş Başarı Ödülü’nü “Uzaylı” ismli fotoğrafıyla Mustafa Evirgen (1500TL), Öztan Özatay Özel Ödülü’nü “Yemek vakti” isimli fotoğrafıyla Erim Tandoğdu (Olympus Yarı Profesyonel Dijital Fotoğraf Makinesi)  ve Türkiye İş Bankası Özel Ödülü’nü “Mr.Caretta” isimli fotoğrafıyla Özgür Gökaşan (1,000TL) kazandı.”

KEMAL SARAÇOĞLU VAKFI’NA MADDİ KATKI

6. Öztan Özatay Fotoğraf Yarışması Sergisi’ne katılan her fotoğrafçının Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı makbuzu karşılığı 15TL ödeyerek bu yarışmaya katıldığını ifade eden Özatay, ayrıca sergide satılan her fotoğrafın bedelinin yüzde 50’sinin eserin sahibi fotoğrafçıya, yüzde 50’sinin ise Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakıf’ına verileceğini kaydetti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.