1. HABERLER

  2. SPOR

  3. İŞTE ZİYAFET: 7 GOL, 3 PENALTI, 1 KIRMIZI
İŞTE ZİYAFET: 7 GOL, 3 PENALTI, 1 KIRMIZI

İŞTE ZİYAFET: 7 GOL, 3 PENALTI, 1 KIRMIZI

İşte ziyafet: 7 gol, 3 penaltı, 1 kırmızı

A+A-

İspanya Ligi'in 29. haftasında iki ezeli rakibin nefesleri kesen maçında Barcelona, Real Madrid'i deplasmanda 4-3 mağlup etmeyi başardı. 7 gol, 3 penaltı ve 1 kırmızı kartın çıktığı futbol ziyafetinde Messi, hat-trick yaptı ve El Clasico tarihinde 21. golle en golcü oyuncu oldu.

BARÇA’nın Santiago Barnebau’daki 4-3’lük Real Madrid zaferine hat trick yapan Lionel Messi damgasını vurdu. Bu galibiyetle La Liga’da puanını 69’a çıkaran Barcelona, 70 puanlı Arda’lı Atletico ve Real Madrid ile puan farkını da 1’e indirdi.

7. dakikada Iniesta’nın golüyle öne geçen Katalanlara, Benzama 20 ve 24’te sahne alarak yanıt verdi: 2-1. Devre bitmeden 42’de Lionel Messi Barcelona’ya 2-2’lik beraberliği getirdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan Real 55’te Cristiano Ronaldo’nun penaltısıyla tekrar öne geçti: 3-2. 63’te Madrid’i yakan isim Neymar’ı ceza sahasında düşürerek kırmızı kart gören Ramos oldu. Beyaz noktanın başına geçen Messi 3-3’lük beraberliği getirirken, 84’te yine penaltıdan Barça’ya galibiyeti getirdi: 3-4.

KADROLAR:

Real Madrid: Diego Lopez, Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo, Alonso, Modric; Di Maria, Bale, Benzema, Ronaldo
Barcelona: Valdés, Alves, Pique, Mascherano, Jordi Alba, Busquets, Xavi, Fabregas, Iniesta, Neymar, Messi

MAÇIN AYRINTILARI

Dk. 83: Bu kez Xabi Alonso ceza sahasının içerisinde rakibini yere indirdi... Messi bir kez daha penaltıyı gole çevirdi ve bitime dakikalar kala takımını öne geçirdi. 4-3
Dk. 65:
Messi, ceza sahasına daldı ve kaleciyle karşı karşıya kaldı. Sergio Ramos, Arjantinli yıldıza yetişemedi ve formasından çekerek yere indirdi. Hakem El Clasico'da bu gece ikinci kez penaltı noktasını işaret etti ve Ramos'u da kırmızı kartla oyundan attı.  Messi penaltıda topun başına geçerek skoru bir kez daha dengeledi. 3-3

Dk. 54:
Ronaldo ceza sahasına girerken kendisini yerde buldu ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Ronaldo takımını 3-2 öne geçirdi.

İkinci yarı Barcelonalı futbolcuların vuruşu ile başladı.
İlk yarı 2-2 sona erdi.
Dk. 43:
Messi'nin golünün ardından Fabregas ile Pepe birbirine girdi. Hakem yaşanan itişmeler sonrası iki oyuncuya da sarı kart gösterdi.
DK. 43: Messi, ceza sahasındanki karambolde bir anda topu aldı ve fileleri havalandırdı.. 2-2
Dk. 24: Yine Benzema, yine Benzema... Sol çizgiden yine Di Maria'nın ortasında Fransız golcü önce diziyle düzeltti ve yere düşmeden mermi gibi bir şutla Valdez'i ikinci kez avladı. 2-1
Dk. 20: Di Maria sol kanattan mükemmel bir orta yaptı. Benzema'da aynı güzellikte kafa vuruşunu yaptı ve Valdez'in çabası yeterli olmadı. 1-1
Dk. 12:
Di Maria sol kanattan ceza sahasına daldı altıpasın önündeki Benzema'ya çıkardı. Fransız golcü uygun pozisyonda topu üstten dışarı gönderdi.
GOLLL.. Dk. 7: Messi'nin pasında Iniesta sol çaprazdan ceza sahasına girdi ve sert vuruşla topu üst direkten filelere gönderdi. 0-1
Hakemin ilk düdüğü ile karşılaşma başladı.

Messi El Classico'da tarihe geçti

Son dönemde üst üste kırdığı rekorlarla adından söz ettiren Arjantin yıldız, resmi maçlarda Real Madrid filelerine en çok gol atan oyuncu unvanını vatandaşı Real Madridli eski futbolcu Alfredo Di Stefano'nun elinden aldı..

Yıldız isimlerin birbirlerine rakip olduğu karşılaşmalrda hat-trick yapmayı başaran tek oyuncu olarak da Messi'nin adı öne çıkıyor. 10 Nisan 2007'de Nou Camp'ta oynanan ve 3-3 biten lig maçında Arjantinli oyuncu Madrid filelerine 3 gol atarak "hat-trick" yapmayı başarmıştı.

Ayrıca 26 yaşındaki Arjantinli, iki takım arasında ligde oynanan son 10 maça bakıldığında da Portekizli rakibine gollerde 7'ye 4 üstünlük kurmuş durumda.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.