1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İSTEDİKLERİ TEK ŞEY VAR!
İSTEDİKLERİ TEK ŞEY VAR!

İSTEDİKLERİ TEK ŞEY VAR!

Alayköy'da yaşayan bir aile...

A+A-

Aile ile yaşamaları riskli görülerek çocukları yuvaya alınan Zekiye-Ersan Tarım çifti açlık grevi yaparken, anne Tarım çocuklarını geri alamazsa intihar edeceği tehdidinde bulundu

Biri 10 diğer 9 yaşında olan iki çocukları Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından bakılmak üzere alınan Alayköy sakini Zekiye-Ersan Tarım çifti iki gündür Lefkoşa’da Meclis binası önünde eylem yapıyor.Çocuklarının geri verilmesini talep eden Tarım çifti, açlık grevi yapıyor. Ancak elde edilen bilgilere göre baba Tarım’ın doktor onaylı yüzde 70 oranında zihinsen engelli olduğu,17 yıldır uyuşturucu madde bağımlısı olduğu için tedavi gördüğü öğrenildi. Öte yandan devletten aldığı cüzi maaşla geçinen Tarım’ın ek iş olarak basit tamir işleri yaptığı belirtildi.
Meclis önünde “Ya çocuklarımız, ya tabutumuz “, “Çocuklarımı alana kadar açlık grevi yapacağız” yazılı pankartlarla eylem yapan çift, üç dönemdir çocuklarının devlet tarafından kendilerinden alındığını belirterek, geri verilmesini istedi.Baba Tarım çocuklarını geri alamazsa ölene kadar açlık grevini sürdüreceğini, anne Tarım ise “Çocuklarımı vermezlerse canım kıyacağım”dedi.Zekiye Tarım çocuklarının yuvada kalmak istemediğini de öne sürdü.

ÇOCUKLAR İÇİN SAKINCALI
Öte yandan biri kız biri erkek iki çocuğun aile içinde kalmalarının riskli olduğu gerekçesi ile alındıkları öğrenilirken, ailenin iki hafta da bir çocukları bir günlüğüne eve götürme hakları olduğu belirtildi.

StarKıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.