1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İŞTEN DURDURULACAK OLANLAR EYLEM YAPTI
İŞTEN DURDURULACAK OLANLAR EYLEM YAPTI

İŞTEN DURDURULACAK OLANLAR EYLEM YAPTI

Usulsüz işe alındığı ve ihtiyaç fazlası gerekçesiyle durduruldular, süreç mahkemeye taşındı;

A+A-

SÜREÇ MAHKEMEYE TAŞINDI

GARDİYANOĞLU: “BU HÜKÜMETİ YÖNETEN CTP’NİN MYK’SI VE GENEL SEKRETERİ KUTLAY ERK’TİR”

MINDIKOĞLU: “DÜN MECLİSTE EKMEK KIRINTILARINDAN BAHSEDEN İNSANLAR BUGÜN BAŞKALARININ SOFRASINDAKİ TABAĞA EL UZATMIŞ DURUMDADIR”

DÜRÜST: “BAŞBAKAN’IN DUDAĞI OYNAMADAN BURADA YÖNETİM KURULU KALEMİNİ DAHİ OYNATAMAZ”

PİLLİ: EĞER HABERİ YOKSA BU DAHA BÜYÜK BİR SORUNDUR”

KESKİN:“BURADA BAĞIMSIZ BİR YÖNETİM YOK”

Vakıflar Bankası’ndan usulsüz işe alındığı ve ihtiyaç fazlası gerekçesiyle 28 Şubatta işten durdurulacak olan 24 kişi Vakıflar Bankası Merkez Şubesi önünde eylem yaptı.

Vakıflar Bankası Merkez Şubesi önünde saat 9:45’te başlayan düdüklü ve pankartlı eyleme Kıbrıs Türk Memur Sendikası (Memur-Sen), işten durdurulacağı açıklanan 366 geçici personeli temsil eden “366 İnisiyatifi” ve bazı Ulusal Birlik Parti(UBP) milletvekilleri de destek verdi.

Bu arada 24 kişi adına Memur-Sen avukatı Hasan Yücelen, söz konusu kişilerin işten durdurulma gerekçelerinin geçerli olmadığını öne sürerek, işten durdurma kararının iptali için Lefkoşa Mahkemesinde hukuki süreç başlattı.

Yücelen TAK’a yaptığı açıklamada, Vakıflar Bankası Yönetim Kurulu’na 17 Şubat Pazartesi Mahkemeye gelmeleri için tebligat gönderdiğini, Mahkemenin 28 Şubat’tan önce konuyla ilgili hukuk sürecini sonuçlandırma düşüncesi bulunduğunu söyledi.

SADIK GARDİYANOĞLU

366 İnisiyatifi temsilcisi Sadık Gardiyanoğlu, Vakıflar Bankası Merkez Şubesi önünde yaptığı konuşmada, söz konusu 24 kişinin işe alınma yöntemlerinin daha önce Vakıflar Bankası’na uygulanan işe alma yöntemlerinden farklı olmadığını öne sürdü.

Söz konusu 24 kişinin işten durdurulma kararı ile ilgili olarak CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk’in bir televizyon programında kararın Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler Merkez Yönetim Kurulu’nun kararı olduğunu söylediğini savunan Gardiyanoğlu, “Bu hükümeti yöneten CTP’nin MYK’sı ve Genel sekreteri Kutlay Erk’tir” iddiasında bulundu.

MEMUR-SEN

Memur-Sen temsilcisi Kaan Mındıkoğlu ise hükümeti halkın yararında “hiçbir olumlu karar üretmemekle” eleştirdi.

Ekonomik kriz yaşandığı bir dönemde kendinden olmayan bir partinin üyesi olan kişilere saldırı yapılmakta olduğunu savunan Mındıkoğlu, “Dün mecliste ekmek kırıntılarından bahseden insanlar bugün başkalarının sofrasındaki tabağa el uzatmış durumdadır” dedi.

KESKİN

Vakıflar Bankası Eski Yönetim Kurulu üyesi ve Asbaşkanı Ahmet Keskin ise Vakıflar Bankası Yönetim Kurulu’nun “Militan ruhlu kişilerden oluştuğunu” bunun hem bankaya hem de halka zarar verdiğini ileri sürdü.

Vakıflar Bankası Yönetim Kurulu’nun, siyasilerin talimatıyla karar aldığını, bağımısz çalışmadığını ileri sürdü.

DÜRÜST

UBP Milletvekili Kemal Dürüst ise “En fazla ağrımıza giden olay insanların rızkı ile oynanmasıdır” dedi

UBP hükümetleri döneminde insanların ekmeği ile hiç oynanmadığını ileri süren Dürüst, “Kimse partizanlık yapacağım diye buradaki kardeşlerin geleceği ile oynamasın. Unutulmasın ki bu ülkede iktidarlar her gün değişir” dedi.

Vakıflar Bankası Yönetim Kurulu’nun Başbakan’a bağlı olduğunu belirten Dürüst şunları ifade etti:

“Başbakan sakın ola haberim yoktur söylemlerine girmesin. Vakıflar bankası açık-seçik bir şekilde Başbakanlığa bağlı bir olaydır. Burada bir durdurma var ise Başbakan’ın bilgisi olmadan bu durdurmaların yapılması mümkün değildir. Başbakan’ın dudağı oynamadan burada Yönetim Kurulu kalemini dahi oynatamaz.”

PİLLİ

UBP Milletvekili Ali Pilli ise Başbakan’ın “Haberim Yoktur” demesini yadırgadığını belirterek “Eğer haberi yoksa bu daha büyük bir sorundur” dedi.

İktidarların işten durdurma eyleminin kabul edilemez bir olay olduğunu kaydeden Pilli, ayrıca istihdamların devlet politikası çerçevesinde çözümlenmesi gerektiğini söyledi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.