1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İŞTEN DURDURULMASINA TEPKİ
İŞTEN DURDURULMASINA TEPKİ

İŞTEN DURDURULMASINA TEPKİ

Basın Emekçileri Sendikası Başkanı Kemal Darbaz Gazeteci Haluk Doğandor’un işten durdurulmasına

A+A-

DARBAZ: “BASIN EMEKÇİLERİ, PATRONUN İKİ DUDAĞI ARASINDA KALAN BİR ÇALIŞMA YAŞAMINA MAHKUM KILINMAK İSTENMEKTEDİR” 

Basın Emekçileri Sendikası Başkanı Kemal Darbaz Gazeteci   Haluk Doğandor’un işten durdurulmasına tepki göstererek, “Bugün bir kez daha, başarılı bir gazetecinin haksız yere işten durdurulmasını kınamak için, yegane silahımız olan kalemlerimize sarıldık” dedi.

“Aylardır Haluk Doğandor’un işten durdurulmasının zeminini hazırlayanlar veya hazırladığını zannedenlerin, “Güçlünün değil haklının yanındayız” derken, ne kadar samimiyetsiz davrandıklarını” bir kez daha  ortaya koyduğunu savunan Basın-Sen Başkanı Darbaz, “Tek dertleri halka gerçek haberi, gerçek bilgiyi ulaştırmak olan/olması gereken ve yerine gerdikleri kamusal görevin karşılığı olarak evlerine ekmek götürebilen basın emekçileri, patronun iki dudağı arasında kalan bir çalışma yaşamına mahkum kılınmak istenmektedir” ifadelerine yer verdi.

 Çalışma yaşamını düzenleyen genel yasaların ve özelde Basın İş Yasası’nın varlığına rağmen, yasa dışı her türlü uygulama yapıldığı, denetimsizliğin kol gezdiği bu ortamda, insanın insanı sömürüsüne direkt göz yumulmakta olduğunu kaydeden Darbaz, “Hiçbir basın yayın kuruluşunun yayın ilkeleri, evrensel yayın ilkelerinin üzerinde olamaz. ve hiçbir basın emekçisi bu evrensel ilkelere bağlı habercilik yaptı diye işinden koparılamaz/koparılmamalıdır” dedi.

“Bir yayın kuruluşunu güvenilir yapan, göstermelik olarak yayımladığı/yayınladığı yasalara bağlı olduğunu ima eden spotlar ve/veya sloganlar değildir. Güvenirlilik, en temelde, bünyesinde çalışan basın emeçlilerinin,  temel insan haklarına saygı göstermek, meslek ilklerine bağlı yayıncılık yapmalarına olanak sağlamak demektir” diyen Darbaz, açıklamasında  şu görüşlere yer verdi:

“Haluk Doğandor, işini kaybeden ne ilk ne de son basın emekçisidir. Bu anlamda geriye kalan tek gerçeklik basın emekçilerinin koşulsuz sendikal güç birliğidir. Bu ise, basın emekçilerinin sendikalarına sahip çıkmaları ve yardım talep etmeleriyle mümkün olacaktır.

Bası-Sen, destek talebinde bulunan birçok arkadaşımız özelinde olduğu gibi, Haluk Doğandor’un da bundan sonraki hukuk mücadelesinde yanında olmaya devam edecektir.

 Ve unutulmasın ki  hiç kimse,  yarınların ne getireceğini bugünden kestiremez…”

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.