1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İSTENEN KALICI BİR ANLAŞMANIN OLMASI
İSTENEN KALICI BİR ANLAŞMANIN OLMASI

İSTENEN KALICI BİR ANLAŞMANIN OLMASI

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk halkının huzur ve güven içinde yaşayabileceği ... bugün var olan gerçekleri ve geçmişi göz ardı etmeden...

A+A-

EROĞLU: “BUGÜN VAR OLAN GERÇEKLERİ VE GEÇMİŞİ GÖZ ARDI ETMEDEN KALICI BİR ANLAŞMANIN OLMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

EROĞLU, DÜN AKŞAM ERDOĞAN İLE YAKLAŞIK YARIM SAAT TELEFONDA GÖRÜŞTÜKLERİNİ BELİRTTİ

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk halkının huzur ve güven içinde yaşayabileceği bir anlaşma beklediğine işaret ederek, bugün var olan gerçekleri ve geçmişi göz ardı etmeden, kalıcı bir anlaşmanın olması için çalışacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Hüseyin Sancar başkanlığındaki Konyalılar Derneği’ni kabul etti.

Kabulde ilk sözü alan Konyalılar Derneği Başkanı Hüseyin Sancar, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na müzakerelerde destek belirtti.

Sancar, dernek olarak müzakerelerde, anavatan Türkiye’nin garantörlüğü, asker, göçmenler ve şehitler konusunun göz ardı edilmemesini istediklerini söyledi.

Sancar, derneklerinin faaliyetleri hakkında da Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na bilgi verdi.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, müzakere sürecinde her iki liderin de olmazsa olmazları olduğunu ifade ederek, kendilerinin amacının da bu toplumda yaşayan insanların haklarını savunarak, iki toplumun karşılıklı huzur ve güven içinde yaşamalarını sağlamak olduğunu söyledi.

Türkiye’den gelmiş vatandaşların müzakerelerle ilgilenmesi ve gelecek beklentisinin son derece doğal olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, istenilen, huzurlu, yaşayabilir bir anlaşmaya varılıp, varılamayacağının müzakere masasında görülebileceğini kaydetti.

Kıbrıs Türk halkının huzur ve güven içinde yaşayabilir bir anlaşma beklediğini belirten Cumhurbaşkanı Eroğlu, bunu yapmak için çalışacaklarını, garantörlük konusunun Türkiye’nin de olmazsa olmazlarından olduğunu söyledi.

İnsanlar arasında ayrım yapılmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, bazı kesimlerin kendisini “uzlaşmaz” olarak nitelediğini, ASuzlaşmaz olup, olmadığının ise müzakere masasında belli olacağını kaydetti.

ERDOĞAN İLE TELEFON GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu bir soru üzerine ise, dün akşam TC Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaklaşık yarım saat telefonda görüştüklerini belirterek, görüşmenin çok samimi olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Eroğlu, görüşmenin içeriği hakkında bilgi vermedi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.