1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. İSTENMEYEN DAMAT DEDİLER ORTALIK KARIŞTI
İSTENMEYEN DAMAT DEDİLER ORTALIK KARIŞTI

İSTENMEYEN DAMAT DEDİLER ORTALIK KARIŞTI

İSTENMEYEN DAMAT DEDİLER ORTALIK KARIŞTI

A+A-

İngiliz Daily Mail gazetesi ABD’li ünlü oyuncu George Clooney’den nişanlısının ailesi ile ilgili yaptığı asılsız bir haber nedeniyle özür dilemek zorunda kaldı.

Dünyanın en çok trafik alan haber sitesine sahip olan gazete, Clooney’nin Lübnan asıllı İngiliz nişanlısı Amal Alamuddin’in annesi Baria’nın çiftin evliliğine dini gerekçelerle karşı çıktığını iddia etmişti. 

Gazete haberinde Baria Alamuddin’in Dürzi mezhebine mensup olduğunu ve kızının kendi dininden bir erkek ile evlenmesini istediğini belirtmiş “Baria Alamuddin evliliğe karşı olduğunu Beyrut’un yarısına söyledi. Dürzi mezhebinin gelenekleri ve gelinin nasıl ölebileceği ile ilgili şakalar yapıyorlar” demişti.

 
Bunun üzerine USA Today gazetesinde yayınlanan bir makale kaleme alan 53 yaşındaki Clooney, Daily Mail’in yayınladığı haberin “yasalara aykırı olması gerektiğini” belirtirken “ Bu haber doğru değil. İlk olarak Amal’ın annesi Dürzi değil ve nişanlanmamızdan bu yana Beyrut’a gitmedi. Ve elbette evliliğimize karşı da değil” dedi.
 

Clooney sözlerine “Ben Daily Mail’in kendimle ilgili haberler uydurmasına alışkınım. Ve normal şartlarda bu haberleri çok fazla önemsemiyorum. Ancak bu haber çok daha ciddi konular ile ilgili. Günümüzde dini farklılıkları sömürmeye çalışmak ihmalkar hatta tehlikeli bir davranış. Dünyanın dört bir yanında yaşayan akrabalarımız var ve birinin sadece daha fazla gazete satabilmek için onları tehlikeye atmayı göze alması yasalara aykırı olmalı” diyerek devam etti.

 
Bunun üzerine Alamuddin ailesi ile ilgili haberi internet sitesinden kaldıran Daily Mail gazetesi “Haberi Freelance çalışan bir gazetecinin Beyrut’ta yaptığı araştırmaya dayandırdıklarını” dile getirdi ve Clooney’den özür diledi.

Gazete konu ile ilgili bir soruşturma başlattıklarını ve hem Baria ve Amal Alamuddin’den hem de George Clooney’den “neden oldukları rahatsızlık için” özür dilediklerini söyledi.
Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.