1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İSTEYEREK DEĞİL ZORLA!
İSTEYEREK DEĞİL ZORLA!

İSTEYEREK DEĞİL ZORLA!

KKTC'de zoraki 'gönüllü'

A+A-

 

“BELGE İMZALATMAK İSTEDİLER”:

Ulusal Birlik Partisi’nde 2009 yılında sekreter olarak işe başlayıp 2011 yılında işten durdurulan Börteçine Baş, UBP yetkililerinin kendisine “Kendi rızamla işten ayrılıyorum” yazılı bir belge imzalatmak istediğini iddia etti. Baş, bunu kabul etmemesi nedeniyle de 3 yıldır işten durdurulma belgesine neden durdurulduğunun yazılmadığını söyledi

Ulusal Birlik Partisi’nde 2009 yılında sekreter olarak işe başlayan Börteçine Baş 2011 yılında hiçbir gerekçe gösterilmeden işten durduruldu. Gerekçe gösterilmemesi nedeniyle işsizlik maaşı alamayan Baş parti yetkililerinin, neden işten durdurduğunu Sosyal Sigortalar Dairesi’ne bildirmesi için 3 yıldır çalmadık kapı bırakmadı. Ancak Börteçine Baş’a UBP yetkilileri tarafından işten durdurma belgesi verilmesine rağmen bu belgeye neden işine son verildiği yazılmadı.

Sicil belgesi bile aldı…
Baş işten ayrılmasının ardından kendine iftira edilmemesi adına her türlü önlemi aldı. İşten durdurulma nedeninin belirtilmemesi nedeniyle UBP yetkililerinin kendisine “hırsızlık” gibi bir iftirada da bulunabileceğini düşünen Baş, 25 Şubat 2013 yılında Polis Genel Müdürlüğü’ne başvurarak sabıka kayıt belgesi aldı. 

“Belge imzalatmak istediler”
Börteçine Baş, Ulusal Birlik Partisi yetkililerinin kendisine “Kendi rızamla işten ayrılıyorum” yazılı bir belge imzalatmak istediğini ancak kendinin bunu kabul etmediğini anlattı. Bu yapılanın büyük bir yanlış olduğunu kaydeden Baş bu yanlıştan dönülmesini istedi.

“Sağlık hizmetlerinden yararlanamıyorum”
Baş ayrıca Sosyal Sigortalar Dairesi’ne işten durdurulduğunun bildirilmemesi nedeniyle de işsizlik aşını alamamasının yanı sıra sağlık hizmetlerinden de yararlanamadığını belirtti. Baş şu şekilde konuştu:

“İşten durdurulma sebebim belirtilmediği için hem işsizlik maaşı alamıyorum hem de sağlık hizmetlerinden yararlanamıyorum. Bren tiroit hastasıyım. Kullanmam gereken ilaçlar var. Be tam anlamıyla mağdur ettiler.”

“Psikolojik çöküş yaşıyorum”
“3 yıldır arkadaşlarının ve ailesinin desteği ile ayakta kalmayı başardığını anlatan Baş, ancak sürekli bir yere gittiğinde hesabını arkadaşlarının ödemesinden son derece rahatsız olduğunu kaydetti. Baş şu ifadeleri kullandı:

3 yıldır evden dışarı çıkmak istemiyorum. Arkadaşlarımın zoruyla bir yere gidiyorum. Nereye gitsek hesabı onlar ödüyor. Bu benim için çok rahatsız edici. Psikolojik bir çöküş yaşadım. UBP hükümeti döneminde dava açmak istedim. Ancak hiçbir avukat kabul etmedi.”

 

Havadis

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.