1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İSTİFA EDEN ÜYELER GENEL KURULDA ISRARLI
İSTİFA EDEN ÜYELER GENEL KURULDA ISRARLI

İSTİFA EDEN ÜYELER GENEL KURULDA ISRARLI

KTOEÖS istifa eden 8 yönetim kurulu üyesi imza toplayarak genel kurulun,

A+A-

“REFERANDUMDA ÜYENİN YÜZDE 36’SININ ONAYI ALINDI… YÜZDE 64 YA HAYIR DEDİ, YA DA OYLAMAYI BOYKOT ETTİ”

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası’ndan (KTOEÖS) istifa eden 8 yönetim kurulu üyesi imza toplayarak genel kurulun bir ay içinde olağanüstü toplanması konusunda Sendikalar Mukayyitliği’ne bildirim yapıldığını açıkladı.

8 üye tarafından yapılan ortak açıklamada, “KTOEÖS tüzüğünün 12/a(2) maddesinin sendika  üyelerine  verdiği  yetkiye  dayanarak  üyeler tarafından toplanan ve  tüzüğün emrettiği üye tamsayısının 1/5 oranındaki  yeter sayının üzerinde olan 744 adet imza sendikamızın yönetim kurulu başkanlığına teslim edilmiştir. Bununla birlikte gereğinin yapılıp genel kurulun bir ay içerisinde süratle olağanüstü olarak toplanması için Sendikalar Mukayyitliği’ne de gerekli bildirim yapılmıştır” denildi.

Açıklamada, okullarda dün yapılan referanduma da değinilerek, 2 bin 492 üyenin 946’sının evet oyu kullandığı,  bu durumda sendika yönetiminin üyelerin yüzde 36’sının onayını aldığı, üye tam sayısının yüzde 64’ünün ise ya referanduma hayır dediği ya da oylamayı boykot ettiği ifade edildi.

“Bu açıdan bakılınca, sadece kullanılan oylara bakıp özellikle bütünsel olarak referandumu bilinçli bir şekilde boykot eden üyelerin yok sayılması kabul edilemezdir” iddiasına yer verilen açıklamada, tablolarla bazı okullarda kullanılan oy sayısı gösterildi.

Lefke ve Güzelyurt’taki okullarda toplam olarak 47 kişinin evet oyu kullandığı, 208 kişinin boykot uyguladığı ifade edilirken, Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi’nde görevli 40 öğretmenin tümünün oy kullanmadığı, Güzelyurt Türk Maarif Koleji’nde ise 42 öğretmenden sadece birinin oy kullandığı savunuldu.

Açıklamada, 946 evet oyuna karşılık 646 hayır oyu verilen referandumda, üyelerin çoğunluğunun referanduma katılmayarak “tavır sergilediği” öne sürüldü.

Toplam üye sayısının 2 bin 492 olduğu dikkate alındığında 900 üyenin oy vermediği iddia edilen açıklamada, “Sendika üyelerimizin sadece yüzde 36’sı kendi tabiriyle Tahir Gökçebel ve ekibine güven beyan etmiştir” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada şu  ifadelere yer verildi:

“Geri kalan yüzde 64’lük kesim ise sendikamızın birlik ve bütünlüğünün tescil edileceği ve doğrudan demokrasinin gereği olarak genel kurulu işaret etmektedir. Bu noktadan hareketle,  üyeler tarafından toplanan ve yeter sayının çok üzerinde olan 744 imzanın gereği yapılarak genel kurul derhal toplanmalıdır.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.