1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. "İSTİFA ETMEMİ BANA TANRI SÖYLEDİ"
"İSTİFA ETMEMİ BANA TANRI SÖYLEDİ"

"İSTİFA ETMEMİ BANA TANRI SÖYLEDİ"

Katolik aleminin 265. Papası iken, Papalık görevinden ayrılarak büyük sürprize imza atan Emerit Papa 16. Benedict'in istifasını Tanrı'nın istediğini söylediği belirtildi.

A+A-

Vatikan'a yakınlığıyla bilinen Katolik Zenit Haber Ajansı'nın, Emerit Papa 16. Benedict'in ziyaret edenlerin aktardığı bilgilere dayandırdığı haberinde, Emerit Papa'nın istifasının gerekçesini "Mistik bir deneyimdi. İstifa etmemi bana Tanrı söyledi" şeklinde açıkladığı ifade edildi.

Konukların verdiği bilgilerde, 86 yaşındaki Emerit Papa Joseph Ratzinger'in sağlık durumunun ve formunun da iyi olduğu kaydedildi.

19 Nisan 2005 tarihinde Katolik aleminin 265. Papası olarak seçilen ve kendisine 16. Benedict ismini alan Papa Joseph Ratzinger, 11 Şubat 2013'te Papalık görevinden ayrılacağını duyurarak büyük bir sürpriz yapmıştı. Bu durum, Katolik Kilisesi tarihinde ender görülen papaların istifa etmesi sürecinin, 16. Benedict ile 598 yıl aradan sonra kilise tarihinde tekrar yaşanmasına yol açtı.

Dünya genelinde büyük şaşkınlığa yol açan istifa haberinin ardından 16. Benediktus'un Vatikan Bankası IOR'da yaşanan skandallar, "Vatileaks Köstebek Skandalı" ve kilise içindeki eşcinsel lobisi yüzünden istifa etmek durumunda kaldığı söylentileri yayılmıştı.

28 Şubat'ta görevinden resmen ayrılan Papa 16. Benedict, "Emerit" sıfatını alarak inzivaya çekilirken, halefini belirlemek üzere yapılan Papalık Seçimi'nde (Konklav) Arjantinli Kardinal Jorge Mario Bergoglio seçilmişti.

Kardinal Bergoglio da kendisine Franciscus ismini seçerek görevine başlamıştı.

cnnturk

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.