1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İSTİFA ETTİ
İSTİFA ETTİ

İSTİFA ETTİ

Mısır'ın önemli siyasi aktörlerinden eski Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa, partisinin başkanlığını bıraktığını duyurdu.

A+A-

KAHİRE

Mısır'ın önemli siyasi aktörlerinden eski Arap Birliği Genel Sekreteri ve Kongre Partisi Lideri Amr Musa, "yeni nesillerin önünü açmak için partisinin başkanlığını bıraktığını" duyurdu.

Musa, Kahire'nin batısındaki Giza ilinde düzenlediği basın toplantısında, yeni nesillerin önünü açmak için bu kararı aldığını belirterek, halefinin, eski dışişleri bakanlarından ve aynı zamanda partisinin de başkan yardımcılığı görevini yürüten büyükelçi Muhammed Arabi olduğunu açıkladı.

Musa, Arabi'nin, Kongre Partisi'nin siyasi büro üyelerinin de desteğini aldığını, Parti Genel Kurulu'nun ise bu kararı oylamak üzere iki hafta içinde toplanacağını belirtti.

Bu kararın, siyaset sahnesinden tamamen çekildiği anlamına gelmediğini ifade eden Musa, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mısır'daki siyasi sürecin bir parçasıyım. Ulusal Kurtuluş Cephesi'nin (UKC) (Mısır'da anamuhalefeti temsil eden oluşum) bir ferdi olmaya devam edeceğim. Bu oluşumun kurucuları arasında yer alırken onu nasıl terk ederim. Parti çatısı dışında mücadeleyi sürdüreceğim."

Ülkedeki mevcut krizden kurtulmanın tek yolunun uzlaşı olduğunu belirten Musa, uzlaşma çabalarının, "Mısır'ın herkesin üzerinde olduğu" temeli esas alınarak yürütülmesi gerektiğini belirtti.

Mısır'daki mevcut siyasi duruma da değinen Musa, iyimser olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Mısır'da bir devrim mi yoksa darbe mi gerçekleşti? Yeni bir anayasa mı yazmalıyız yoksa mevcut anayasada değişikliğe mi gitmeliyiz? Bunlarla kendimizi meşgul etmeyelim. Önemli olan toplumda uzlaşının olması."

Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardından kendisine görev teklif edilip edilmediği sorulan Musa, "Ben bir Mısır vatandaşıyım. Hangi konumda olursam olayım ülkeme hizmet edeceğim. Hizmet etmek için bir yere atanmak şart değil" ifadesini kullandı.

Eski Arap Birliği Genel Sekreteri ve Kongre Partisi lideri Amr Musa, 25 Ocak 2011 devrimiyle 30 yıllık iktidarına son verilen Hüsnü Mübarek'in devrilmesinden sonra mayıs 2012'de yapılan ilk demokratik seçimlerde cumhurbaşkanlığına adaylığını koymuştu. 

Musa'nın yüzde 11,12'lik oy oranıyla 5. olarak tamamladığı seçimlerin galibi, yaklaşık yüzde 52 oy alan Hürriyet ve Adalet Partisi'nin (HAP) adayı Muhammed Mursi olmuştu. 

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.