1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İSTİFASI AN MESELESİ
İSTİFASI AN MESELESİ

İSTİFASI AN MESELESİ

İstifası an meselesi

A+A-

Ulusal Birlik Partisi (UBP) ile Demokrat Parti-Ulusal Güçler (DP-UG) arasındaki ‘yerel seçim ittifakının’ bertaraf edilmesi sonrasında muhabire konuşan Lefkoşa milletvekili Zorlu Töre, son dönemlerde siyasi düşüncesine çok ters politikalarla karşılaştığını belirterek “önümüzdeki günlerde çok iyi düşünerek siyasi geleceğime nasıl devam edeceğimin kararını vereceğim”dedi.

   DP’nin, Yeni İskele’de Hüseyin Avkıran Alanlı’yı belediye başkan adayı göstermesini eleştiren Töre “Bu arkadaşımız milletvekilidir ve şu anda meclis aritmetiğine bakığımız zaman belediye başkanı olmasının çok sakıncaları olduğunu söyleyebilirim. Önümüzde çok kritik Kıbrıs konusu var ve bazı konular meclisin onayına gelebilir, bu sebeple de 26 sayısını kesinlikle muhafaza etmemiz gerekir” diyerek,İskele halkına “Alanlı’ya oy vermeyiniz” çağrısı yaptı.

   Töre şöyle dedi:

   “Samimi olarak konuşursam şu anda herşeyi düşünüyorum. Son dönemlerde siyasi düşünceme çok ters politikalar görüp yaşıyorum, bu sebeple de bir kararın eşiğindeyim. Önümüzdeki günlerde çok iyi düşünerek siyasi geleceğime nasıl devam edeceğimin kararını vereceğim.”

 

Vicdani ret olmaz

   DP-UG milletvekili Zorlu Töre, diğer sorularımıza şu yanıtı verdi:

   Soru: Meclis gündemine gelen Anayasa değişiklik maddelerinden bir tanesi olan ve sizin ısrarla karşı olduğunuz “vicdani ret” konusundaki düşünceleriniz nelerdir ?

   Yanıt: Bu konu ile ilgili görüşlerim kesinlikle olumsuzdur, zaten ben hazırlanan bu değişikliklere imza koymadım, parti olarak da bu maddeye şerh koyduk. Bu değişiklikle kişilerin askerliği nasıl yapacakları yasayla belirlenir değişikliği getirilerek kararı meclise bırakıyor. Bu şu anda doğru bir adım değildir ve istismara da açıktır diyorum.

   Soru: Anayasa değişiklik komisyonunda gündemdeki bir madde de, şu anda muğallakta olan Milletvekillerinin ikinci bir iş yapmalarının, yapılacak düzenleme ile engellenmesi idi, ancak bu gündemden kalktı, sizce niye kalktı?

   Yanıt: Ben ikinci bir iş yapmıyorum, ama herkesin bildiği gibi bu gün mecliste olan milletvekillerinin birçoğunun ikinci bir işi vardır. Zaten komitede olanların da bazıları ikinci iş yapıyor. Aslında, eğer Türkiye’deki gibi milletvekili seçilenleri, bu görevleri bittikten sonra koruyucu bir yasa yapılarak belli bir maaş bağlanırsa bu problem çözülebilir. Çünkü daha önce milletvekili olup da bu gün zorlukla geçinebilen arkadaşlarımızın olduğunu biliyorum. Yine de vatandaşların milletvekillerinin ikinci iş yapmasına karşı olduğunu biliyorum ve ben de şahsen ikinci iş yapmalarına karşıyım..

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.