1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “İSTİHDAM KONUSU POLİTİK MALZEME HALİNE GETİRİLYOR”
“İSTİHDAM KONUSU POLİTİK MALZEME HALİNE GETİRİLYOR”

“İSTİHDAM KONUSU POLİTİK MALZEME HALİNE GETİRİLYOR”

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu bugün saat 10.30’da denetim görevini yerine getirmek amacıyla toplandı.

A+A-

DÜRÜST: “İNSANLARIN EKMEĞİ İLE OYNAMAK DOĞRU DEĞİL. GEÇİCİ İSTİHDAMLARLA İŞE ALINANLARIN İŞTEN DURDURULMASI KARARI YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMELİ”

KALYONCU:  “İSTİHDAM KONUSU POLİTİK MALZEME HALİNE GETİRİLİYOR”

UBP Güzelyurt Milletvekili Kemal Dürüst, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı gündem dışı konuşmasında, halkın alım gücünün düştüğünü ifade ederek, zamlara işaret etti; çeşitli kurum ve kuruluşlarda huzursuzluk olduğunu söyledi.

Ülkede kuraklığın baş göstermeye başladığını ifade eden Dürüst, hükümetin bu konuda önlemi olup olmadığını sordu, Tarım Bakanı Önder Sennaroğlu’nu göreve  çağırdı.

Dürüst, konuşmasında, Lefkoşa Türk Belediyesi’ndeki ve Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’ndaki sıkıntıların hala giderilmediğini gözlemlediklerini söyledi.

Kemal Dürüst, geçici istihdamlarla işe alınanların sözleşmelerinin yenilenmeyeceği yönündeki açıklamalara değinerek, insanların ekmeği ile oynamanın doğru olmadığını  belirtti, bu kararın yeniden gözden geçirilmesini istedi.

KALYONCU: “İSTİHDAM KONUSU POLİTİK MALZEME HALİNE GETİRİLYOR”

Dürüst’ün sözleri üzerine kürsüye çıkan CTP/BG Girne Milletvekili Ömer Kalyoncu, istihdam konusunun “politik malzeme” haline getirildiğini söyledi.

Dürüst’ün Meclis kürsüsünde bu konuyu gündeme getirmesini eleştiren Kalyoncu, her seçim öncesinde böyle istihdamların yapıldığını söyleyerek, geçmiş yıllardaki uygulamalardan örnekler verdi.

Kalyoncu, söz konusu istihdamları “yasadışı” olarak değerlendirerek, bu istihdamları gerçekleştirenlerin “suç işlediğini” kaydetti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.