1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “İSTİKRAR UNSURU YARATIR”
“İSTİKRAR UNSURU YARATIR”

“İSTİKRAR UNSURU YARATIR”

İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, çözümün Kıbrıs’ın bir bütün olarak ekonomik darboğazdan kurtulması ve kalkınması için birinci koşul haline geldiğini söyledi.

A+A-

İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, çözümün Kıbrıs’ın bir bütün olarak ekonomik darboğazdan kurtulması ve kalkınması için birinci koşul haline geldiğini söyledi.

Başlayan yeni sürecin, her iki toplumda büyük heyecan yarattığını, bu heyecanın doğru değerlendirilmesi halinde çözümün kolaylaşacağını ifade eden Talat, “Önemli olan çözüme olan ihtiyacın iyi kavranmasıdır. Çözüm, her iki toplumun barış içinde bir arada yaşamasını sağlaması yanı sıra bugün gündemde bulunan doğalgazın en rasyonel biçimde değerlendirilmesinin de yoludur” dedi.

İkinci Cumhurbaşkanı’nın Ofisi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre Talat, Kumyalı, Mehmetçik ve Balalan köylerini ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti, ülke gündemini değerlendirdi.

İSTİKRAR UNSURU YARATIR”

Liderlerin, halklarının arzularını dikkate almaları durumunda Kıbrıs sorununda kısa sürede sonuca varılabileceğini belirten Talat, böylece bunca yıllık gecikmenin yarattığı kronikleşmenin kırılarak bölgede yeni bir istikrar unsuru yaratılacağını kaydetti. Talat, bu sayede bölge sorunlarında ülkenin küçüklüğüyle kıyaslanamayacak önemli bir rol üstlenilebileceğini ifade etti.

Talat, “Bu durum beklediğimiz çözüm fırsatını bir kez daha ayağımıza getirmiştir. Geçtiğimiz dönemde karşılaştığımız çözüm isteksizliği artık hem yoktur, hem de nüksetmesi halinde sorumlularına çok daha büyük bedel ödetir. Bu fırsattan yararlanalım ve artık tüm Kıbrıslılar ekonomik kalkınmadan payını alırken Kıbrıslı Türkler de elli yıl sonra, uluslararası hukukla buluşsun” diye konuştu.

Talat, uzun yıllardan sonra Kıbrıs sorununa uluslararası ilginin yükseldiğini, başta Türkiye, Yunanistan, BM, ABD, Avrupa Birliği ve büyük ülkelerin desteklerini her fırsatta dile getirmeye başladıklarını belirtti.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.