1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “İSTİMLAK EDİLEN ARAZİLERİN BEDELLERİ ÖDENECEK”
“İSTİMLAK EDİLEN ARAZİLERİN BEDELLERİ ÖDENECEK”

“İSTİMLAK EDİLEN ARAZİLERİN BEDELLERİ ÖDENECEK”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, inşaatına başlanan Güzelyurt-Lefke yolunun güzergahından sıkıntı duyan bahçe sahipleri ve sivil toplum örgüt temsilcileri ile görüştü.

A+A-

KAŞİF “MÜMKÜN MERTEBE NE KADAR AZ MAĞDURİYET OLUR ÇALIŞMASI YAPTIK”

“İSTİMLAK EDİLEN ARAZİLERİN BEDELLERİ ÖDENECEK”

Lefkoşa, 10 Eylül 13 (T.A.K.): Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, inşaatına başlanan Güzelyurt-Lefke yolunun güzergahından sıkıntı duyan bahçe sahipleri ve sivil toplum örgüt temsilcileri ile görüştü.

Kaşif, Karayolları Dairesi ve ihaleyi kazanan şirket yetkilileri eşliğinde Lefke ve Cengizköy arasındaki güzergahta bahçe sahipleri ile birlikte incelemelerde de bulundu.

Ahmet Kaşif, Karayolu Dairesi ile ihaleyi kazanan şirket yetkililerinden, bölgedeki bahçelerden daha az istimlak yapılması düşüncesiyle alternatif güzergahlar üzerinde çalışma yapılmasını talep etti.

Cengizköy-Lefke arasında yolun geçeceği güzergah üzerindeki bazı bahçelerin sahipleri,  yolun narenciye bahçelerinden geçmemesi için alternatif güzergah bulunması ve istimlak edilecek olan bahçelerin karşılığının ise işe başlamadan önce bahçe sahiplerine ödenmesini talep etti.

Cengizköy mevkiindeki bazı bahçe sahipleri ise eski tren yolunun her iki tarafından eşit miktarda istimlak yapılmasına dikkat edilmesini istedi.

Planlamaya göre, söz konusu yol Cengizköy’e kadar eski tren yolu üzerine inşa edilecek, Cengizköy’den sonra ise liman işletmecisi Port-İsbi’ye kiralanan eski Kıbrıs Maden Şirketi (CMC) arazisine giren tren yolu güzergahı kullanılmayacak.

Bölge sivil toplum örgütleri Lefke-Gemikonağı yoluna bağlanacak yeni yoldan Cengiz Topel Hastanesi ile Lefke’de yeni yol yapılmasını da önerdi.

KAŞİF

Ahmet Kaşif bölge halkı ile sivil toplum örgüt temsilcileri ile görüştükten sonra basına yaptığı açıklamada, Güzelyurt-Lefke yolu projesinin yıllar önce hazırlandığını ve ihalesinin sonuçlandırıldığına dikkat çekerek, “Ancak baktık ki güzergahta sıkıntılar var, mağduriyetler var….Mümkün mertebe ne kadar az mağduriyet olur çalışması yaptık” dedi.

Yol için istimlak edilen mülklerle ilgili olarak Kaşif, yasal olarak istimlâk edilen malın karşılığı ödendikten sonra söz konusu mülke girilmesi gerektiğini ifade etti. Kaşif, İstimlâk edilen mülklerin bir kısmının karşılığının ödendiğini geriye kalan kısmının ise 2014 bütçesine konarak ödeneceğini söyledi.

Kaşif, “Bunların muhakkak bedelleri ödenecek. Bu yıl ilk defa istimlâk bedelleri 2013 bütçesine konmuştu, bundan sonra rutin konacak ve hepsi ödenecek” dedi.

Daha iyi ulaşım sunmak için Türkiye’nin hem maddi, hem de proje bazında destek   verdiğini kaydeden Kaşif, bu projeleri hayata geçirirken ülkenin güzelliklerini de bozmamak için çalıştıklarını söyledi.

Ahmet Kaşif’e ziyaretinde Demokrat Parti-Ulusal Güçler (DP-UG) Güzelyurt Milletvekili  Menteş Gündüz ile DP-UG Güzelyurt İlçe Başkanı Türkay Tokel de eşlik etti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.