1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İSTİNAF, 10 MAYIS'TA GÖRÜŞÜLECEK!
İSTİNAF, 10 MAYIS'TA GÖRÜŞÜLECEK!

İSTİNAF, 10 MAYIS'TA GÖRÜŞÜLECEK!

İstinaf, 10 Mayıs’ta görüşülecek!

A+A-

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran “Yasadışı Kürtaj” davasında mahkum olan Dr. Fahri Karagözlü, Dr. Rasiha Serdaroğlu ve hemşire Ayşegül İşbilen’in yanı sıra beraat eden Mehmet Ali Tunçbilek, Verda Tunçbilek ve Taner Okburan istinaf mahkemesine çıkacak

Emine UYSAL

Girne’deki Ada Hospital (Tunçbilek Sağlık Hizmetleri Ltd) isimli özel dal hastanesinde bazı hamileliklerin yasal olmayan şekilde sonlandırılması olayıyla ilgili olan ve kamuoyunda, “kürtaj davası” olarak adlandırılan 6 sanıklı davanın istinafı 10 Mayıs Çarşamba günü görüşülecek.

Girne Ağır Ceza Heyeti, 2 numaralı fetüs annesi Melis Akçal ve 5 numaralı fetüs annesi Nazlı Dönmez’in operasyonlarına katılarak “çocuk düşürmeye teşebbüs”, “hamileliği yasadışı olarak sonlandırmak” suçlarından Dr. Fahri Karagözlü’yü 5 yıl, Dr. Rasiha Serdaroğlu’nu 4 yıl ve hemşire Ayşegül İşbilen’i de 3 yıl hapse mahkum ettirmiş, operasyonların yapıldığı hastanenin sahipleri olan Dr. Mehmet Ali Tunçbilek ve Dr. Verda Özkent Tunçbilek ile ameliyat hemşiresi Taner Okburan hakkında beraat kararı vermişti.

Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği bu kararın ardından, KKTC Başsavcılık adına davayı yürüten Kıdemli Savcı Erdinç Akyener bir açıklama yaparak, karardan memnun olmadıklarını ve 14 gün içerisinde istinaf dosyalayıp, Yüksek Mahkeme’ye başvuracaklarını söylemişti.

Sanıklar Mehmet Ali Tunçbilek, Verda Özkent Tunçbilek’in “ağır veya hafif bir suç işlemek için sersemletmek”, “çocuk düşürmeye teşebbüs”, “hamileliği yasadışı olarak sonlandırmak”, “çocuğun doğumunu gizleme”, Ayşegül İşbilen, Taner Okburan, Fahri Karagözlü ve Rasiha Serdaroğlu ise bu davaların yanında “adam öldürme” suçundan yargılanıyordu.

Meliz Akçal’ın istinaf kararı süresiz ertelenmişti

Ada Hospital’deki yasa dışı kürtaj meselesinde adı belirlenen ilk anne olan ve 17-18 haftalık hamileliğini gayrı yasal yollardan aldırdığı gerekçesiyle 9 ay hapse mahkum edilen Melis Akçal’ın Yüksek Mahkeme’ye yaptığı istinaf başvurusu geçtiğimiz gün dinlenmiş ve kararı okunmak üzere süresiz ertelenmişti.

Yargıtay Ceza Heyeti Başkanı Ahmet Kalkan, Meliz Akçal'ın istinaf davasını, kararın açıklanması için süresiz ertelemiş ancak kararın kısa sürede okunacağını belirtmişti.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.