1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İSTİNAF SÜRECİ BUGÜN BAŞLIYOR!
İSTİNAF SÜRECİ BUGÜN BAŞLIYOR!

İSTİNAF SÜRECİ BUGÜN BAŞLIYOR!

Meliz Akçal için istinaf süreci başlıyor!

A+A-

Girne Ada Hospital’de 17-18 haftalık bebeğini gayrı yasal bir şekilde, sezaryen ameliyatıyla sonlandıran ve 9 ay hapse mahkûm edilen Melis Akçal’la ilgili istinaf süreci bugün başlıyor.

Emine UYSAL

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran ve duyulduğu ilk günden beri gündemden düşmeyen Ada Hospital’deki yasa dışı kürtaj meselesinde adı belirlenen ilk anne olan ve geçtiğimiz gün 17-18 haftalık bebeğini gayri yasal yollardan aldırdığı gerekçesiyle 9 ay hapse mahkûm edilen Melis Akçal’ın Yüksek Mahkeme’ye yaptığı istinaf başvurusu bugün görüşülüyor.

İstinaf davası dolayısıyla, Meliz Akçal’ın ailesi ve arkadaşları mahkemede toplandı. Yaklaşık 35 kişilik bir grup davanın duruşmasını izleyecek

Melis Akçal’ın, bulunan fetüslerden birinin annesi olduğunun anlaşılmasının ardından polise verdiği gönüllü ifadesinde “2014’ün mart ayında sezaryen ameliyatıma girdiler” dediği, Dr. Fahri Karagözlü, Anestezi Uzmanı Dr. Rasiha Serdaroğlu ve ebe hemşire Ayşegül İşbilen de geçtiğimiz günlerde, Girne Ağır Ceza Mahkemesi tarafından suçlu bulunmuş ve Karagözlü 5 yıl, Serdaroğlu 4 yıl, İşbilen ise 2 yıl hapse mahkûm edilmişti.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.