1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ISTIRAP VE ACI İÇİNDE
ISTIRAP VE ACI İÇİNDE

ISTIRAP VE ACI İÇİNDE

Istırap ve acı içinde

A+A-

2014 yılında bir kişinin ölümüne sebep olan, geçtiğimiz aylarda ise 25 yaşındaki oğlunu motor kazasında kaybeden Adem Yazar 18 ay hapis cezasına çarptırıldı

Çiğdem AYDIN
Sadrazamköy-Koruçam anayolunda 2014 yılında 1 kişinin öldüğü kaza nedeniyle yargılanan ve kısa bir süre önce de oğlunu da motor kazasında kaybeden Adem Yazar hakkındaki karar dün Girne Ağır Ceza Mahkemesinde açıklandı. Toplam 11 davadan yargılanan Adem Yazar oy çokluğu ile 18 ay hapse mahkum edildi. Öte yandan sanık Yazar 5 Haziran tarihinde Lefkoşa Güzelyurt anayolunda Serhatköy yakınlarında meydana gelen kazada 25 yaşındaki oğlu Üzeyi Yazar’ı kaybetmişti.
Girne Ağır Ceza Başkanı Düriye Elkıran, Yargıç Mesut Mesutoğlu ve Yargıç Hasan Dağlı’dan oluşan heyetin kararını Yargıç Mesut Mesutoğlu okudu.
Kararı okuyan Yargıç Mesut Mesutoğlu, Arslan Okutan’ın hayatını kaybettiği trafik kazasının 2014 yılında Sadrazamköy-Koruçam arasında meydana geldiğini anımsattı. Mesutoğlu, kazada Adem Yazar’ın yönetimindeki van araç ile direksiyon hâkimiyetini kaybedip sağ şeride geçtiğini ve karşı istikametten gelen yolcu minibüsü ile yüz yüze çarpışması sonucu Okutan’ın hayatını kaybettiğini söyledi.

Yaşadığı acılar dikkate alındı
Açıklanan kararda Adem Yazar’ın 2014 yılında teminata bağlanarak serbest bırakıldığını ifade eden Mesutoğlu, Yazar’ın kısa bir süre önce oğlu  Üzeyir Yazar’ı motor kazasında kaybettiğine değindi. Mesutoğlu, sanığın ölümlü kaza ile yargılandığı süreçte oğlunu kaybetmesi ile Yazar’ın acı ve ıstırap içinde yaşadığını ve durumunun karar aşamasında göz önünde bulundurulduğunu belirtti.

Yargıç Mesut Mesutoğlu, Adem Yazar’ın yargılandığı davalardan suçlu bularak oy birliği ile 18 ay hapse mahkum olduğunu, ayrıca sürüş ehliyetinden de süresiz men edildiğini açıkladı.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.