1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İTALYA DİYE KKTC'YE GETİRİLMİŞTİ...
İTALYA DİYE KKTC'YE GETİRİLMİŞTİ...

İTALYA DİYE KKTC'YE GETİRİLMİŞTİ...

Sınırdışı ediliyor!

A+A-

Nadire Bahadi

İtalya diye KKTC’ye getirilen ve Dubai’ye gitmek üzereyken Ercan Havaalanı’nda kaçak olduğu fark edilerek tutuklanan Sri Lankalı sanık Chandana Perera Hetti Arachchilage, dün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargılandı.
Arachchilage, sınır dışı edilecek.

İtalya’ya gitmek isterken umut tacirlerinin eline düşerek Mağusa’da onaylanmış liman olmayan bir yerden KKTC’ye gelmesinin ardından 2017 Eylül ayında Ercan Havaalanı’ndan Dubai’ye gitmek üzereyken tespit edilerek tutuklanan Sri Lankalı sanık Chandana Perera Hetti Arachchilage, dün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargılandı.

15 gündür hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde yargılanmayı bekleyen sanık Arachchilage, “Yetkili makamdan izinsiz KKTC’ye giriş yapma” ve “Yetkili makamdan izinsiz olarak KKTC’de ikamet etme” davalarından suçlu bulundu. Sanığın gayriyasal konumda olduğu gerekçesi ile cezaevine gönderildiğini ve 15 gündür özgürlüğünden mahrum kaldığını dile getiren Mağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yagıcı Gökan Asafoğulları, mahkemeye aktarılan olgulara göre tek amacının çalışıp yaşamını idame ettirmek olan sanığın, başkaları tarafından da mağdur edildiğini söyleyerek sanığın cezaevinde bulunduğu süre kadar hapislik cezasına çarptırılmasının uygun ve adil olduğunu kaydetti. Yargıç Asafoğulları, sanığı 15 gün hapis cezasına mahkum ettiğini açıklarken; yargılanmayı beklediği süre içerisinde 15 günü tamamlayan sanık Arachchilage’in birkaç güne kadar ülkeden sınır dışı edilmesi bekleniyor.

ASAFOĞULLARI: ‘‘UMUT TACİRLERİYLE İLGİLİ BİR MEVZUATIN UYGULANMAMASI SIKINTI YARATIYOR’’

Sanık Arachchilage aleyhindeki kararı okuyan Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları, sanığın aleyhine getirilen davalardan KKTC mevzuatı gereği suçlu bulunduğunu açıkladı. Sanık aleyhine getirilen birinci davanın “Yetkili makamdan izinsiz KKTC’ye giriş yapmak”, ikinci davanın ise “Yetkili makamdan izinsiz KKTC’de ikamet etmek” olduğunu ifade eden Asafoğulları, son zamanlarda, başka ülkelere götürülmek vaadi ile kandırılan şahısların KKTC’ye getirilip bırakılması ile ilgili olaylarda artış yaşandığını kaydetti. Ülkemizde insan kaçakçılığı, mülteci kaçakçılığı ve göçmen kaçakçılığı adı altında umut tacirleri ile ilgili bir mevzuatın uygulanmamasının sıkıntı yarattığını belirterek Asafoğulları, dünyanın birçok yerinde bu tarz kaçakçılıklara ilişkin suçlarla mücadele kapsamında mevzuatın değiştirildiğinin bilindiğini kaydetti. Asafoğulları, sanığın KKTC mevzuatına göre gayriyasal konumda olması nedeni ile cezaevine gönderildiğini ve 15 gündür özgürlüğünden mahrum kaldığını dile getirirken, tek amacı çalışıp yaşamını idame ettirmek olan sanığın başkaları tarafından da mağdur edildiğinin görüldüğünü söyledi.

İTALYA DİYE KKTC’YE BIRAKILMIŞTI

Sanık Chandana Perera Hetti Arachchilage, 2017 yılı Temmuz ayı içerisinde Mağusa’da tespit edilmeyen bir yerden KKTC’ye giriş yapmasının ardında yetkili makamdan izinsiz KKTC’de ikamet ettiği süre içinde 24 Eylül 2017’de muhaceret işlemlerini yaptırıp Ercan Havaalanı‘ndan çıkış yapmak istediği esnada tespit edilerek tutuklandı.

Kıbrıs Postası

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.