1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İTALYA KARIŞTI
İTALYA KARIŞTI

İTALYA KARIŞTI

İtalya'da, ekonomik krize karşı alınan kemer sıkma önemleri protesto edildi. Gösterilerde 14 kişinin yaralandığı bildirildi.

A+A-

İtalya'da, ekonomik krize karşı alınan kemer sıkma önemleri protesto edildi. Gösterilerde 14 kişinin yaralandığı bildirildi.

Ülkede, "Forconi Günü" adı altında, başını işçi, kamyon şoförü ve çiftçilerin çektiği kesim, Venedik'ten Sicilya adasına kadar pek çok kentte meydanlara indi. Gösterilerin en gergini ise kuzeydeki Torino kentinde yaşandı.

"Hırsızlar-Hırsızlar" şeklinde bağıran, ses bombaları atan göstericilerin zaman zaman Piyemonte Bölge Valiliğine de taş fırlattığı ve polisle çatıştığı ifade edildi.

Torino meydanlarında çıkan olaylarda, aralarında güvenlik güçlerinin de olduğu 14 kişinin yaralandığı belirtildi. Olaylar sebebiyle 19 yaşındaki bir göstericinin de tutuklandığı kaydedildi. Göstericiler, Torino'da bir süre Porta Nuovo isimli ana istasyonunu yarım saat boyunca işgal etti ve demiryolu ulaşımını sekteye uğrattı.

Torino'daki eylemin bir bölümünde, göstericilerle karşı karşıya kalan polislerin kasklarını çıkartarak eylemcilere destek vermesi, göstericiler tarafından da alkışlarla karşılandı.

Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Angelino Alfano, yaptığı açıklamada, göstericilerin yasalara uygun davranması durumunda gösterilerin de meşru olacağını belirterek, yasadışı eylemlerde bulunulmaması konusunda uyarıda bulundu.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.