1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İTALYA, TÜRKİYE'Yİ, KIBRIS'TAKİ EYLEMLERİNDEN DOLAYI PROTESTO ETTİ
İTALYA, TÜRKİYE'Yİ, KIBRIS'TAKİ EYLEMLERİNDEN DOLAYI PROTESTO ETTİ

İTALYA, TÜRKİYE'Yİ, KIBRIS'TAKİ EYLEMLERİNDEN DOLAYI PROTESTO ETTİ

İtalya, Türkiye'yi, Kıbrıs'taki eylemlerinden dolayı protesto etti;

A+A-

İtalya hükümetinin, Türkiye’yi, Kıbrıs’ın Münhasır Ekonomik Bölgesindeki eylemlerinden dolayı, protesto ettiği belirtildi.

Kıbrıs Haber Ajansı’nın güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, İtalya’nın, Türkiye’nin Kıbrıs’ın MEB’i içinde , 20 Ekim-30 Aralık tarihleri arasında Araştırma gemisi “Barbaros’un” sismik araştırmalar yapacağından denizcilerin ihtiyatlı olmalarıyla ilgili yayınladığı seyrüsefer teleks mesajı (NAVTEX) için “özellikle rahatsız” olduğu kaydedildi.

Türkiye tarafından yayınlanan NAVTEX mesajının, hem Kıbrıs Cumhuriyeti’nin egemen haklarını hem de Kıbrıs Cumhuriyeti ile varılan anlaşmadan sonra ENI/KOGAS Konsorsiyumu sondaj gemisi Saipem 10000’in, Kıbrıs’ın Münhasır Ekonomik Bölgesi’ndeki hidrokarbon yataklarıyla ilgili deneme nitelikli sondaj yapma hakkını ihlal ettiği belirtildi.

Bu arada, Milano’da yapılacak 10. Asya – Avrupa (ASEM) Zirvesine katılacak olan Rum lider Nikos Anastasiades, toplantı sırasında Türkiye’nin  eylemleri hakkında da konuşacak.

Aynı kaynaklara göre, Anastasiades ASEM zirvesi çerçevesinde Avrupa Konseyi Başkanı, İtalya Başbakanı, (İtalya AB Dönem Başkanlığı yürütüyor) Singapur ve Malezya dâhil Asya ülkelerinin liderleri ile bir dizi görüşmelerde bulunacak.

Zirve çerçevesinde Nikos Anastasiades, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile de görüşecek.Anastasiades ASEM zirvesi sırasında “Birbirine Bağlanmış Dünyada Küresel Umurların ele alınmasında Avrupa ve Asya Ortaklığı” konusunda bir konuşma yapacak.

Öte yandan Brüksel’de bulunan,Rum  Meclisi Başkanı Yiannakis Omirou da, Avrupa Parlamentosu yetkililerini, Türkiye tarafından yapılan Kıbrıs’ın münhasır ekonomik bölgesine yönelik  eylemler hakkında bilgilendiriyor.

Omirou, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ve siyasi grupların lider veya temsilcileri ile ayrı görüşmeler yapıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.