1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “İTALYA” YERİNE KKTC SAHİLİNE!
“İTALYA” YERİNE KKTC SAHİLİNE!

“İTALYA” YERİNE KKTC SAHİLİNE!

İNSAN TACİRLERİ YİNE DEVREDE… KKTC’ye kaçak olarak giriş yapan Suriye uyruklu Khirou Altmrin, ülkeye girdikten 5 gün sonra tespit edilerek tutuklandı. Girne’de dün mahkemeye çıkarılan zanlının insan tacirleri tarafından İtalya’ya getirildi diye KKTC’ye bı

A+A-

KKTC’ye 5 gün önce kaçak girdiği tespit edilerek gözaltına alınan Suriye uyruklu zanlı Khirou Altmrin hakkında yürütülen soruşturmada, zanlının insan tacirleri tarafından kandırıldığı ortaya çıktı.

Suriyeli zanlının, polise verdiği ifadede, insan tacirleri tarafından, İtalya’ya götürüleceği vaadiyle kandırılarak KKTC’ye getirildiğini beyan ettiği öğrenildi.
Zanlının iddiasına göre, insan tacirleri Suriyeli Khirou Altmrin’i 2 bin 500 dolar karşılığında İtalya’ya götürme vaadinde bulundu. İnsan tacirlerinin teklifini kabul eden zanlı, istenilen parayı verdi ve İtalya’ya gideceğini sanarak Türkiye’den bir sandala bindirildi.
İddiaya göre oyuna getirilen zanlı KKTC sınırlarında bir deniz kenarında bırakıldı.

Aranan şahıslar var
Polisteki sorgusunun ardından zanlı dün tutukluluk talebi ile Girne Kaza Mahkemesine çıkarıldı.
Polis, zanlının önceki gün turizm limanında tespit edilerek gözaltına alındığını, yapılan soruşturmada zanlının 26 Temmuz tarihinde yasal olmayan bir şekilde KKTC’ye girdiğini tespit ettiklerini açıkladı.
Polis, zanlının ülkeye kaçak olarak giriş yapmasına yardım eden şahısların olduğunun tespit edildiğini ve bu kişilerin arandığını söyledi.
Zanlı hakkında soruşturma başlatıldığını belirten polis, bir gün tutukluluk talep etti.

“Beni ülkeme gönderin”
Mahkemeden söz hakkı alan zanlı “Beni ülkeme (Suriye) gönderin” dedi. Mahkeme, zanlının ilk etapta bir gün süreyle tutuklu kalmasına karar verdi.
Polisin ayrıca, zanlı ile birlikte ülkeye kaçak olarak giren başka şahısların olduğu şüphesi üzerinde durduğu, soruşturmasını bu yönde sürdürdüğü öğrenildi.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.