1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İTHAL SÜT ÜRÜNLERİNE FON ŞART
İTHAL SÜT ÜRÜNLERİNE FON ŞART

İTHAL SÜT ÜRÜNLERİNE FON ŞART

Koop Süt Genel Müdürü Salih Yücesoylu, yerli süt ve süt ürünlerinin korunması için siyasileri göreve davet etti.

A+A-

Ali CANSU

Koop Süt Genel Müdürü Salih Yücesoylu, sütün fiyatının bugün ülke şartlarına göre normal olduğunu ifade ederek, yurt dışından gelen süt ve süt ürünlerinin Koop-Süt’ten daha düşük fiyata satılmasını kesinlikle tasvip etmediklerini söyledi.

salihyuce.jpg

Ülkeye giren süt ve süt ürünlerinde denetim ve fon politikası olmadığının da altını çizen Yücesoylu, “Dıştan gelen süt ürünlerine en kısa zamanda bir fon konulması şarttır. Eğer fon uygulanırsa, bu ülkeye süt ürünü giremez. Sektöre fon uygulayın, ihracata verdiğiniz teşviki fondan karşılayın. Devlet büyük bir yükten kurtulacak” dedi.

Yurt dışından gelen süt ürünlerine fon uygulanmaması nedeniyle rekabet şanslarının da düştüğünü anlatan Yücesoylu, Türkiye’de ihracata büyük teşvik olduğunu bu yüzden gelen ürünlerin hep zararına satsa bile kârını teşvikten alabileceğini belirtti.

“13 TL olan keçi sütünü, 6 TL’ye satacağız”

Koop Süt Genel Müdürü Salih Yücesoylu, “Yetkililerin yurt dışından gelen süt ürünlerine fon koyarak yerli ürünlerimizi koruması şarttır. Türkiye’den ithal edilen ve raflarda satılan bir paket keçi sütü 13 TL’dir. Biz bu sütü 5.5- 6 TL’ye kamuoyuna sunacağız. Keçi sütü tedarikçileri bana sütü tedarik eder etmez ben insanlarımıza bunu sunacağım” dedi.

Yurt dışından ülkeye çeşitli süt ürünleri girdiğini ancak bunların denetiminin önemine değinen Yücesoylu, siyasi erki, ülkeye giren ürünlere fon uygulamaları gerektiği konusunda uyardıklarını ancak bugüne kadar yapılmadığını söyledi.

“Ülke sütünün 3’te birini işlemeye hazırım”

Koop Süt Genel Müdürü Salih Yücesoylu, 2017 yılında çok iyi bir performans yakaladıklarını kaydederek, “Ülke sütünün 3’te birini işlemeye hazırım. Pazarım da hazır” dedi.

Ham süt bulmakta zorlandıklarını anlatan Yücesoylu, ülkedeki Süt Borsası’na girerek bir litre sütün değerini 1.43’lerdan 1.73’lere çıkardıklarını belirtti. Yücesoylu, hayvancının emeğinin karşılığını alıp, kazanabildiğini söyledi.

Türkiye’den çok güçlü firmalarla çalıştıklarını kaydeden Yücesoylu, “Haftada üç TIR, 20’şer tondan ürün pazarlayabilecek durumdayız. Önce iç piyasayı doyuruyoruz ardından kalan ürünümüzü de ihraç ediyoruz. 2018’de bu ivme yakalanırsa artık Koop- Süt’ün geriye düşüşü imkânsız olacak” dedi.

“Süt sektöründe ‘Helal’ sertifikası önemli”

Arap ülkelerinde özellikle “Helal” sertifikasının önemine değinen Koop Süt Genel Müdürü Salih Yücesoylu, bu sertifikayı almanın büyük bedelleri olduğunu söyledi.

Kasım ayı içerisinde İstanbul’da TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde “Dünya Helal Zirvesi” olacağını, Koop- Süt’ün de davet edildiğini kaydeden Yücesoylu, bunun kendileri için önemli olduğunu belirtti. Koop-Süt’ün Türkiye pazarına hitap eden ve uluslararası alanda kabul gören TSE belgeli ürünler dağıttığını anlatan Yücesoylu, “Bu konuda ciddi rakamlar harcıyoruz. Bizde önemli olan hijyen ve kalitedir” dedi.

“Haspolat Sanayi bölgesine taşınabiliriz”

Koop Süt Genel Müdürü Salih Yücesoylu, Haspolat Sanayi bölgesinde 100 dönümlük bir arazi tahsis edildiğini, bu arazinin bir kısmının Koop- Süt’e verileceğinin söylendiğini belirtti.

Bu arazinin verilmesi halinde Koop-Süt’ün tüm imkanları kullanarak son teknoloji, donanımlı bir fabrika kurabileceklerini kaydeden Yücesoylu, “Bu bizim temel hedeflerimiz içerisindedir. Bu konuda çalışmalar sürüyor” dedi.

“2018’de dondurma sektörüne büyük yatırım yapıyoruz”

2018 yılı içerisinde dondurma sektörüne yatırım yapmayı hedeflediklerini anlatan Yücesoylu, amaçlarının Türkiye’den gelen ve üzerlerinde fon olmayan dondurmalar ile rekabet etmek olduğunu açıkladı.

Daha birçok projeleri olduğunu ve bütçeleri doğrultusunda bunları yapmayı planladıklarını anlatan Yücesoylu, temel politikalarının insan sağlığı ve hijyen olduğunu da vurguladı.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum