1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. “İTHALAT DÖVİZ İLE, YAŞAMAK TL”
“İTHALAT DÖVİZ İLE, YAŞAMAK TL”

“İTHALAT DÖVİZ İLE, YAŞAMAK TL”

KKTC maaşlar TL ile olsada...

A+A-

 

Müşavir Olgun Amcaoğlu, ülkede ithalatın döviz ile ancak maaşların TL ile alındığına dikkati çekti. Amcaoğlu, seçimlerin bir kenara bırakılıp, siyasilerin, halkın yaşadığı ekonomik sıkıntıyı gidermesi gerektiğini vurguladı.

Ada TV’ye açıklamalarında bulunan OIgun Amcaoğlu, ülkedeki siyaset gündemiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Amcaoğlu, yaşanan ekonomik sıkıntılara değindi ve seçimlerin bir kenara bırakılıp, siyasilerin halkın yaşadığı ekonomik sıkıntıyı gidermesi gerektiğini şu sözlerle vurguladı; “19 Nisan’da yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimleri hali hazırda duruyor. Herkes bunun üzerinden sürekli atraksiyonlar gerçekleştiriyor. İster anketler olsun, ister gezilerden yapılan bazı sonuçlar sonrasında bazı fikirler ortaya atılıyor. İlgili basın mensupları tarafından olsun, siyasiler tarafından olsun halkın kendisi açısından görüntü itibari ile. Bunun yanında bence siyasi gündemden de önemli ekonomik sıkıntıları ortaya çıkarmaktadır.”

“İTHALAT DÖVİZ İLE YAŞAMAK TL”

Dövizin yükselmesiyle yaşanan devalüasyonla ilgili de değerlendirmeler yapan Amcaoğlu, 1 Ocak’tan bugüne yüzde 15’e yakın artan devalüasyonun ekonomide ciddi değişimlere sebep olduğunu şu sözlerle belirtti; “Özellikle Türkiye’de Merkez Bankası nezdinde gerçekleşen bazı olaylar neticesinde şu anki 1 Ocak itibari ile yaklaşık yüzde 15’e varan bir oranda devalüasyonun ortaya çıktığını görüyorsunuz. Ülkemizin genel ekonomik hayatının yüzde 90’ın üzerindeki bir rakamın ithalatla yapıldığını düşünürseniz, gerçekten yaşanan bu devalüasyon ile ülkemizde ithalatının döviz ile yapılıp TL ile yaşamak zorunda olduğu, şu günlerde siyasetten de fazla ekonomik anlamda yaşanan bu sıkıntıların ortaya konulup hükümet edenlerin de çarelerinde insanlarımıza aktarılması gerektiğini düşünüyorum.”

“MUTLAKA ÇÖZÜLMESİ GEREKEN BİR ŞEY”

Toplumun ciddi ekonomik sıkıntılar yaşadığına vurgu yapan Amcaoğlu, “bu sıkıntıların çarelerini bulmak hükümet edenlere düşer” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü; “TL ile alınan maaşların yüzde 15 civarında eridiğini görüyorsunuz. Zaten yaşanan sıkıntıların üzerine tuz, biber ekerek halkımızın karşısına devasa bir sorun olarak ortaya çıkıyor. Mutlaka çözülmesi gereken bir şey.”

“EKONOMİ VE SİYASET BİRBİRİ İÇERİSİNE GEÇMİŞTİR”

Esas tartışılması gereken konuların gözden kaçırılmaması gerektiğini söyleyen Amcaoğlu sözlerini şöyle tamamladı; “Esas konuşulması, tartışılması gereken ekonomik sıkıntılar olsun, siyasi gelişmeler olsun, bunların gözden kaçırılması ile ilgili atraksiyonlardır. Gündemi değiştirirsiniz, dikkatleri başka tarafa çevirirsiniz, ne haksızca yapılan istihdamlar gündeme gelir, ne elektrikte yapılan çok komik oranlardaki indirimler gündeme gelir, ne de bunlarla ilgili seçim yasaklarının başlamasından birkaç gün önce yapılan arazi dağıtımı vb. faaliyetlerin konuşulması istenmektedir. Konuşulmaması arzulanmaktadır.

Ekonomi ve siyaset hemen hemen bu memlekette, çok birbiri içerisine geçmiştir. Ekonomik sıkıntılar herkesi etkilerken biliyorsunuz bizim ülkemizde hükümet edenler her zaman avantajlı durumda bulunmaktadırlar. Bu avantaj illaki ülkenin tamamında yaşayan insanlarımızın lehinde kullanılması lazımdır diye düşünüyorum.”

Star Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.