1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “İTİBARIMIZI KAYBETTİK”
“İTİBARIMIZI KAYBETTİK”

“İTİBARIMIZI KAYBETTİK”

Rum Sözcü Hristos Stilianidis “Özellikle ekonomik krizle ilgili nedenlerle Kıbrıs’ın itibarının bir bölümünü kaybettiğini kabul etmek gerekir” dedi ve Dış Rumlardan bu konuda destek istedi.

A+A-

Rum Sözcü Hristos Stilianidis “Özellikle ekonomik krizle ilgili nedenlerle Kıbrıs’ın itibarının bir bölümünü kaybettiğini kabul etmek gerekir” dedi ve Dış Rumlardan bu konuda destek istedi.

Politis “İtibarımızı Kaybettik” başlığıyla yansıttığı haberinde, Stilianidis’in bu açıklamayı Lefkoşa’nın Rum kesiminde devam etmekte olan 17’nci Dış Rumlar Konferansı’ndaki konuşmasında yaptığını yazdı.

Habere göre “Ekonomik krizle ilgili nedenlerle Kıbrıs’ın itibarının bir bölümünü kaybettiğini ve olgulara dayanarak, bunu tersine çevirmenin hepimizin en büyük görevi olduğunu kabul etmek gerekir” diyen Stilianidis, “Hükümet olarak devraldığımız bu zor 5 ay içerisinde, yaşadığımız bu büyük zorluklar karşısında ülke itibarının bir bölümünü yeniden tesis etmeyi  başardık” ifadesini kullandı.

Buna örnek olarak Troyka’nın son değerlendirmesini gösteren Stilianidis “Bu ilk olumlu değerlendirme çok önemliydi çünkü uluslararası çevreler Kıbrıs’ın ilk değerlendirmede belirli hedefleri başarmasını beklemiyordu” izahında bulundu.

Stilianidis konferans katılımcılarına seslenirken, kara para aklama konusundaki Moneyval raporunun kullanabilecekleri iyi bir argüman olduğuna işaret ederek “çünkü Eylül 2012’deözellikle Avrupa ve Amerikan medyasında Kıbrıs’ın vergi cenneti, kara para aklama konusundaki en kötü rejime sahip ülke olduğu haberleri yayınlanıyordu. Yabancı yatırımcıların kaçmamış olmasını Kıbrıs lehinde iyi bir argüman olarak kullanınız” dedi.

YENİ JEOSTRATEJİK ROL

Fileleftheros “Kıbrıs’ın Yeni Jeostratejik Rolüyle İlgili Koşullar Mevcuttur” başlıklı haberinde ise, Stilianidis’in Doğu Akdeniz ve Orta Doğu’daki gelişmelerden şekillenen şartlara ve bölgenin enerji kavşağı gösterilmesine göndermede bulunarak, Güney Kıbrıs’ın yeni bir jeostratejik rol edinebileceği ve böylece yeni bir başlangıç fırsatı yaratılabileceği görüşünü ortaya koyduğunu yazdı.

Gazeteye göre, Güney Kıbrıs’ın jeostratejik alandaki ve -karşı karşıya bulundukları zorlukların göz ardı edilmemesi gerekmesine karşın- bir para finans merkezi olarak avantajlarının önemli olduğunu söyleyen Stilianidis Kıbrıs sorununa değinirken de şu ifadeleri de kullandı:

“Krizin bize öğrettiği bir şey varsa o da gerçekleri söylememiz ve geçmişin hatalarını tekrarlamamamızdır. Yeniden kurmak ve hatta daha fazlasını başarmak için gücümüz de, ısrarımız da, insan dinamiğimiz de vardır.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.