1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İTİRAZI OLAN VARSA...
İTİRAZI OLAN VARSA...

İTİRAZI OLAN VARSA...

SANDIK SEÇMEN LİSTELERİ BUGÜN ASKIYA ALINDI

A+A-

19 NİSAN’DA YAPILACAK CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE KULLANILACAK SANDIK SEÇMEN LİSTELERİ 7 GÜN BOYUNCA ASKIDA KALACAK

LİSTELERE YAZILI DELİL SUNMA ŞARTIYLA İTİRAZ VE BAŞVURU YAPILABİLECEK

Cumhurbaşkanlığı seçiminde kullanılacak sandık seçmen listeleri, beş ilçede bugün askıya alındı. 7 gün süreyle askıda kalacak listelere yazılı deliller sunularak itiraz ve başvuru yapılabilecek.

19 Nisan 2015 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili Lefkoşa, Gazimağusa, Girne, Güzelyurt ve İskele ilçelerine ait sandık seçmen listelerinin askıya alındığı yerler ve seçim çevrelerinin ayrıldığı sandık bölgelerini gösteren cetveller Vatan gazetesinin bugünkü sayısında yayımlandı.

Lefkoşa, Gazimağusa ve İskele ilçelerine ait cetveller bu sabah saat 08.15’ten itibaren Bayrak Radyosu’ndan okunurken, Girne ve Güzelyurt ilçelerine ait olanlar ise saat 18.45’ten itibaren okunacak.

7 GÜN ASKIDA KALACAK; İTİRAZ EDİLEBİLECEK

Yüksek Seçim Kurulu’ndan yapılan açıklamaya göre sandık seçmen listeleri 7 gün süreyle askıda kalacak. Bu süre içerisinde listeler saat 09.00’dan 18.30’a kadar incelenebilecek ve itiraz veya başvurular, çalışma günlerinde saat 17.30’dan 18.30’a; diğer günlerde ise saat 09.00’dan 10.00’a ve 17.30’dan 18.30’a kadar listelerin askıda bulunduğu yerde, ilçe seçim kurullarınca görevlendirilmiş bulunan kimseler vasıtasıyla veya doğrudan ilgili ilçe seçim kuruluna yapılabilecek.

İTİRAZ VE BAŞVURULARIN YAZILI DELİLLERLE DESTEKLENMESİ GEREKİYOR

İtiraz ve başvuruların yazılı delillerle desteklenmesi gerekiyor.

Açıklamaya göre, “yazılı delil”, kimliğini ve yurttaşlığını belgelemek bakımından kimlik kartını veya pasaportu; daimi ikametgahı saptama bakımından, daimi ikametgahının bulunduğu muhtarlıktan alınan, muhtar ve iki ihtiyar heyeti üyesinin imzasını ve muhtarlık mührünü taşıyan yazılı belgeyi anlatıyor.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.