1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İTİRAZLAR SONUÇ VERMEDİ!
İTİRAZLAR SONUÇ VERMEDİ!

İTİRAZLAR SONUÇ VERMEDİ!

Polise verdiği ifade dikkate alındı!

A+A-

Narkotik ekiplerinin 2 Ağustos 2017 tarihinde Girne-Lefkoşa Anayolunun Boğaz mevkiinde gerçekleştirdiği başarılı operasyon sonucu ele geçirilen 1 kilo hintkeneviri türü uyuşturucu madde ile ilgili tutuklu bulunan zanlılar Ali Çetin Amcaoğlu ile Sadi Aldağ hakkındaki soruşturma tamamlandı. Zanlılar dün teminat talebi ile yeniden Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Duruşmada zanlılar hakkındaki iddiaları aktaran polis, 2 Ağustos saat 17.30 sıralarında Boğaz mevkiinde hareket halinde olan zanlı Amcaoğlu’nun polisi görünce kaçmaya başladığını, piknik alanı yakınlarında araziye uçarak trafik kazası yaptığını söyledi. 

Kaza yapan araçtan çıktı ve kaçtı

Polis, zanlının kaza yapan araçtan çıkıp kaçmaya çalışırken yakalandığını, araçta yapılan aramada ise koltuk üzerinde iki ayrı pakette 1 kilo uyuşturucu madde bulunduğunu ifade etti. Gözaltına alınan zanlının sorgusunda uyuşturucu maddeyi kendi istemi ile Sadi Aldağ’ın Güney Kıbrıs’tan 7 bin Euro’ya aldığını itiraf ettiğini kaydeden polis, aynı gün zanlı Aldağ’ın da Lefkoşa’da tespit edilerek gözaltına alındığını kaydetti. 

Aldağ’ın evinde kokain bulundu

Polis, zanlı Aldağ’ın üzerinde yapılan aramada cebinde 1 gram kokain, evinde yapılan aramada ise yarım gram hintkeneviri bulduklarını açıkladı. Zanlı Aldağ’ın da ifade vererek zanlı Amcaoğlu’nun isteği üzerine Güney’e geçip uyuşturucu aldığını ve aynı gün Kuzey’de Boğazköy’de zanlı Amcaoğlu’na teslim ettiğini itiraf ettiğini aktardı. 

Zanlı Aldağ’ın kendisi için ise Güney’den 40 Euro’ya bir gram kokain aldığına dair ifade verdiğini kaydeden polis, 6 gündür tutuklu bulunan zanlılar hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını ifade ederek, tutuklu yargılanmalarını ve bu amaçla 3 ay süre ile cezaevine gönderilmelerini talep etti.

“Aldağ’ın ifadesi avukatı olmadan alındı”

Zanlı Amcaoğlu’nun avukatı tutuklu yargılanma talebine itiraz etmezken, zanlı Aldağ’ın avukatı ise tutuklu yargılanma talebine itiraz ederek, zanlının ifadesinin avukat olmadan alındığını öne sürdü. Avukat, ayrıca zanlının mahkemenin öngörebileceği her türlü teminatı yatırabileceğini belirterek, mahkemeye tanık dinletti. Zanlı Aldağ’ı, annesini, babasını ve bir yakınını tanık olarak dinleten savunma, her türlü nakit ve kefil kefaletini hazır olduklarını belirtti.

Polise verdiği ifade dikkate alındı

Ancak mahkeme, aktarılan olgularda zanlı Aldağ’ın ifadesinde bir kilo uyuşturucu maddeyi ithal ettiğini itiraf ettiğini, suçla bağlantısı bulunduğunu, miktarın çok yüksek olduğunu, ağır bir ceza öngördüğünü ve kaçma ihtimali olabileceğini belirterek her iki zanlının da tutuklu yargılanmasına ve bu amaçla 2 ay süre ile cezaevine gönderilmelerine emir verdi.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.