1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ''İYİ İDARE YASASI''
''İYİ İDARE YASASI''

''İYİ İDARE YASASI''

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Cumhuriyet Meclisi’nde onaylanarak yürürlüğe giren ve KKTC için ilk olma özelliği taşıyan “İyi İdare Yasası” hakkında üyelerine yönelik hizmet içi eğitim düzenledi.

A+A-

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS),  Cumhuriyet Meclisi’nde onaylanarak yürürlüğe giren ve KKTC için ilk olma özelliği taşıyan “İyi İdare Yasası” hakkında üyelerine yönelik hizmet içi eğitim düzenledi.

KTAMS toplantı salonunda yer alan hizmet içi eğitime konuşmacı olarak, yasayı hazırlayan  CTP-BG Milletvekili Tufan Erhürman katıldı.

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan burada yaptığı konuşmada, İyi İdare Yasası’nın önemine vurgu yaparak, yasayı desteklediklerini kaydetti.

Yasanın içeriği hakkında üyelerinin bilgi alabilmesi amacıyla bugünkü hizmet içi eğitimi düzenlediklerini ifade eden Kaptan, ülkenin bugünkü duruma iyi idare edilemediği için geldiğini belirtti.

Ülkede temiz bir idare istediklerini söyleyen Kaptan, Erhürman’a teşekkür etti.

CTP-BG Milletvekili Tufan Erhürman da, yasa ile yapılan en önemli açılımın, kamu ve özelin hiç ayrım yapılmadan tüm kurallara uymasının öngörülmesi olduğunu söyledi.

Bu konuda örnekler veren Erhürman, yasadaki amacın, kişileri, kamu gücü ayrıcalıklarını kullanma yetkisine sahip iradeye karşı korumak ve bu kişilerin idari işlem, eylem ve ihmallere karşı başvurabilecekleri hukuki yolları düzenlemek olduğunu kaydetti.

İyi İdare Yasası, iyi idarenin sağlanabilmesi için özel kişilerle ilişkilerinde idare tarafından uyulacak ilke ve kuralları kapsıyor.

TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.