1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “İYİ İDAREYLE HAYIR İŞLERİNE AYRILAN KAYNAK ARTIRILDI”
“İYİ İDAREYLE HAYIR İŞLERİNE AYRILAN KAYNAK ARTIRILDI”

“İYİ İDAREYLE HAYIR İŞLERİNE AYRILAN KAYNAK ARTIRILDI”

Benter, 70 bin TL olan hayır işleri bütçesini 700 bin TL’ye çıkardıklarını kaydetti.

A+A-

“70 BİN TL OLAN HAYIR İŞLERİ BÜTÇESİ 700 BİN TL’YE ÇIKARILDI”

Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter, iyi idareyle Vakıfların gelirlerini ve hayır işlerine ayrılan kaynağı artırdıklarını, 70 bin TL olan hayır işleri bütçesini 700 bin TL’ye çıkardıklarını kaydetti.

Benter, açıklama yaparak Vakıfların faaliyetlerini sıraladı; değerlendirmelerde bulundu.

“İYİ İDARE İLE HAYIR İŞLERİNE AYRILAN KAYNAK ARTIRILDI”

Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Benter, Vakıfların özüne dönmeye başladığını söyleyerek, “Karşılık beklemeden iyilik yap” düşüncesiyle hareket ettiklerini vurguladı.

“TOPLUMUN İÇİNDE İYİLİK YAPMA DÜŞÜNCESİ ZATEN VAR”

Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter, “Güzel düşünceler toplum içinde canlandırılsa, toplumun içinde iyilik yapma düşüncesi zaten var. Herkes bir ucundan tutarsa, karşılık beklemeden iyilik yapma düşüncesiyle çalışırsak ortaya çok güzel işler çıkacak ” dedi.

Türk toplumunda vakıf geleneğinin yüzyıllar öncesine dayandığına işaret eden Benter, vakıf ruhunun yeniden canlandırılmaya çalışıldığını, toplumda iyilik yapma düşüncesini harekete geçirecek, bunu teşvik edici çalışma içinde olduklarını kaydetti.

İHALELER KKTC’DE YAPILDI

2013–2014 yıllarında imar işleri için 17 milyon TL harcandığını kaydeden Benter,  imar işleri için ihalenin KKTC’de yapıldığını ve bu ihalelere sadece Kıbrıslı Türk müteahhitlerin katılabildiğini ifade etti.

İmar ve bakım işleri için kaynağın, Vakıflar ile Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği Yardım Heyeti Başkanlığı tarafından karşılandığını söyleyen Benter şöyle devam etti:

“Vakıflar olarak, Kıbrıs’taki camilerden, kiliselerden, türbe ve tekkelerden sorumluyuz. Bunların tamir ve bakımı bizim sorumluluğumuzdadır, bunları yapıyoruz. Yeni cami yapımı da bizim sorumluluğumuzdadır. 2013–2014 yıllarında bu işler için 17 milyon TL harcandı. Bunlara ek olarak fakir ailelerin evlerinin tamiri, hayır işleri ile uğraşan vakıf ve derneklerin binalarının bakımını da yapıyoruz.”

Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter, yardıma muhtaç ailelere ve öğrencilere yapılan yardımlarda da ciddi miktarda artış olduğunu aktardı.

2014 YILINDA YAPILAN HAYIR İŞLERİNDEN BAZILARI

Açıklamaya göre, 2014 yılında yapılan hayır işlerinden bazıları şöyle:

-Kalavaç Köyündeki Ayşe Cangül’e ait El Sanatları Kültür Merkezi olarak kullanılan tarihi Osmanlı Evi bina acil olarak tamir edildi. (Mart 2014)
-15 Nisan 2014 Vakıflar Haftası nedeniyle Sosyal Hizmetler Dairesi’nden bölgelere göre ihtiyaçlı ailelere 250 adet gıda yardımı yapıldı.

-23 Nisan 2014 Çocuk Bayramı çerçevesinde çeşitli okullarda okuyan ihtiyaçlı öğrencilere gösterilerde giyilecek dans kıyafetleri alındı.

-Mayıs ayında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Lefkoşa Özel Eğitim Merkezi’nde eğitim gören 15 zihinsel engelli çocuğun Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde Mavi Işıklar Eğitim ve Dinlenme Rehabilitasyon Merkezi kampına eğitim amaçlı katılmaları için ulaşım bedelleri karşılandı.

-Özel Eğitim Vakfı bünyesindeki Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören 9 engelli ve farklı gelişen çocuğun eğitim giderlerinin karşılandı. Bunun yanı sıra yine aynı okulda okuyan çocuklar tarafından yapılan ve üzerinde Vakıflara ait logonun bulunduğu 80 adet ahşap tepsi satın alınarak ÖZEV'e maddi yardım sağlandı.

-Kıbrıs Vakıflar İdaresi tarafından Ramazan Ayı'nın ruhuna uygun olarak Temmuz 2014 boyunca ihtiyaçlı kişilere Türkiye Cumhuriyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen 3000 koli gıda paketi yardımını dağıttı.

-Ramazan ayı olan Temmuz’da ülke çapında her bölgede dönüşümlü olarak her akşam ihtiyaçlı 150 kişiye iftar yemeği verildi. (1 ayda çeşitli yerlerde 5 bin kişiye iftar verildi)

-Ramazan Bayramı nedeniyle muhtaç, ihtiyaçlı ve yetim 600 çocuğa bayramlık kıyafetler alındı. (Bu ihtiyaçlı çocuklar Sosyal Hizmetler Dairesi ve gönüllü hayırsever kişilerin çalışmaları sonucunda belirlendi.)

-Kıbrıs Vakıflar İdaresi, Ağustos 2014’de Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'ne ait 3 ambulansa klima taktırdı.

-Ağustos ayında Vakıflar İdaresi Genel Müdürlüğü ve Otistikler Derneği işbirliği ile Kıbrıs’ta ilk kez düzenlenen “Otistikler Yaşamla Bütünleşme” Kampına katkı sağlandı.

-Ağustos ayında Derince Köyü Muhtarlığı’nın mevcut Sosyal Aktivite Binası tamir edildi.

-Akdeniz köyünün kültürel ve tarihi geçmişini yansıtan sanatsal çalışmaları yürüten AKÇEV-DER’e katkı yapıldı.

-Kıbrıs Vakıflar İdaresi, Gaziveren bölgesinde yaşamını sürdüren ihtiyaçlı bir ailenin bir aylık gıda ihtiyacını karşılayarak, ayrıca çocuklarını Türkiye'de üniversitede okutmaya çalışan ihtiyaçlı bir aileye de yardım yaptı.

-Vakıflar, Yakın Doğu Üniversitesi, Lefke Avrupa Üniversitesi ve Girne Amerikan Üniversitesi'nde okuyan toplam 22 başarılı öğrenciye 2014–2015 eğitim yılı için burs imkanı sağladı.

-Eylül ayında ülke genelinde ailesi fakir ve ihtiyaçlı olan 200 çocuğa üniforma, çanta ve ayakkabı alındı.

-Kurban Bayramı’nda 11 zihinsel engelli çocuğa spor kıyafeti, ayakkabı ve kırtasiye malzemesi alındı.

-Lefkoşa Atatürk İlkokulu’nun mutfak ve tuvaletleri tamir edildi.

-Yeni Erenköy’de sakin Sami Yanal’a ait “Yılanlı Ev” olarak bilinen ev tamir edildi. (Medyada defalarca kez yılan sokmasıyla tanınan kişi)

-Kanser Araştırma Vakfına ait ofis tamir edilerek yenilendi.

-Lefkoşa Surlariçi’ndeki Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı’nın bulunduğu tarihi bina tamir edildi.

-Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’ne 5 adet tekerlekli sandalye alındı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.