1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İYİLEŞTİRİLMİŞ BİR ANNAN PLANI ...
İYİLEŞTİRİLMİŞ BİR ANNAN PLANI ...

İYİLEŞTİRİLMİŞ BİR ANNAN PLANI ...

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş “Bu günlerde iyileştirilmiş bir Annan Planı hazırlandığı konuşuluyor. Bu iyileştirme tabii ki bizler için olmayacaktır. Dünyaya açılmak için kendi kimliğimizden, haklarımızdan, eşi

A+A-

DENKTAŞ: “BU GÜNLERDE İYİLEŞTİRİLMİŞ BİR ANNAN PLANI HAZIRLANDIĞI KONUŞULUYOR. BU İYİLEŞTİRME TABİİ Kİ BİZLER İÇİN OLMAYACAKTIR”

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş “Bu günlerde iyileştirilmiş bir Annan Planı hazırlandığı konuşuluyor. Bu iyileştirme tabii ki bizler için olmayacaktır. Dünyaya açılmak için kendi kimliğimizden, haklarımızdan, eşitliğimizden ve egemenliğimizden taviz verirsek yarın sabaha çözüm olur” dedi.

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Türkiye Muhtarlar Federasyonu heyetini kabul etti.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Özünal, kabuldeki konuşmasında Gazimağusa Muhtarları Derneği’nin davetlisi olarak KKTC’ye geldiklerini ifade ederek, Türkiye Muhtarlar Federasyonu’nun, KKTC’deki muhtarlarla dayanışma içinde olduğunu söyledi.

Özünal, milli davaya sahip çıkan ve Kıbrıslı Türklerin haklarını savunan Serdar Denktaş’a desteklerini belirtti.

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Türkiye Muhtarlar Federasyonu heyetini kabul etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ülkenin sıkıntılarından bahsetti.

“BU GÜNLERDE İYİLEŞTİRİLMİŞ BİR ANNAN PLANI HAZIRLANDIĞI KONUŞULUYOR. BU İYİLEŞTİRME TABİİ Kİ BİZLER İÇİN OLMAYACAKTIR”

Denktaş şu sıralar ülkenin gündeminde bulunan Kıbrıs sorunundan söz ederek, şunları söyledi.

“ Sizler 1974 yılında Kıbrıs’a gelerek bu topraklarda mücadele ettiniz.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi hiç bir zaman eşit bir anlaşmaya taraf olmamıştır. Bu günlerde iyileştirilmiş bir Annan Planı hazırlandığı konuşuluyor.

Bu iyileştirme tabii ki bizler için olmayacaktır. Dünyaya açılmak için kendi kimliğimizden, haklarımızdan, eşitliğimizden ve egemenliğimizden taviz verirsek yarın sabaha çözüm olur.

Ama biz bu haklarımızı korumak durumundayız.”

KIBRIS TÜRK FUTBOL FEDERASYONU’NUN ZÜRİH’TE İMZALADIĞI ANLAŞMA METNİ...

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun Zürih’te imzaladığı anlaşma metninden değinen Denktaş şöyle devam etti:

“Bu metin bizim ülke sporumuza uygun değildir.  Ben bu anlaşmaya karşı çıkıyorum. Çünkü eşitlik haklarımız ortadan kalkacaktır. Bu anlaşma yıllardır verilen mücadeleyi sıfırla çarpmak anlamına gelmektedir. Bu anlaşma metninin Türk tarafı adına iyileştirilmesi için çalışmamız gerekmektedir.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.